Αγία Πετρούπολη: Ομολόγησε την ενοχή του ο “εγκέφαλος” της επίθεσης στο σούπερ μάρκετ

Αγία Πετρούπολη: Ομολόγησε την ενοχή του ο “εγκέφαλος” της επίθεσης στο σούπερ μάρκετ

Αγία Πετρούπολη

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης ομολόγησε την ενοχή του, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, που τον εμφανίζουν μάλλον ως «ανισόρροπο». Ο άνδρας συνελήφθη χθες Σάββατο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. 

Σε ανακοίνωσή της, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι «κατά την ανάκρισή του, ο ύποπτος επιβεβαίωσε πως οργάνωσε και πραγματοποίησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν το μίσος του προς τους οργανωτές και τα μέλη ομάδων ψυχολογικής ανάλυσης στις οποίες συμμετείχε».

Οι ανακριτές ανέφεραν ότι ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος από την ηλικία των 19 ετών σε ψυχιατρική κλινική. Κοντά στον τόπο της έκρηξης είχε κρύψει  δύο κλειδιά USB που περιέχουν «πληροφορίες για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη και μια φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού».
«Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάμιξη του κατηγορουμένου στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και τη χρήση των δύο κλειδιών USB», συνεχίζει η Επιτροπή.

Σήμερα θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο άντρας είναι «35χρονος κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης ονόματι Ντμίτρι Λουκιανένκο» και ανήκει στο εθνικιστικό αποκρυφιστικό κίνημα New Age. 

Το προφίλ αυτό δεν φαίνεται να συνάδει με εκείνο ενός οπαδού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη γι’ αυτή την επίθεση.

Από την επίθεση 18 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 8 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/315706-Agia-Petroypole-Omologese-ten-enoche-toy-o-egkephalos-tes-epitheses-sto-soyper-market ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...