Αγωνιώδεις προσπάθειες των κοσμοναυτών να κλείσουν το ρήγμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

bb

Αγωνιώδεις προσπάθειες των κοσμοναυτών να κλείσουν το ρήγμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μετά τη χθεσινή διαρροή οξυγόνου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις εργασίες επισκευής οι Ρώσοι κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Διαστημικό (ΔΔΣ), για να κλείσουν το μικρό ρήγμα που προκλήθηκε χθες, πιθανόν από μικρομετεωρίτη, όπως εκτιμούν οι κατασκευαστές του διαστημοπλοίου Soyuz MS-09, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή οξυγόνου και να πέσει η πίεση στον Διαστημικό Σταθμό.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα συνεχίσουν την τρίτη προσπάθειά τους για να κλείσουν το μικρορήγμα με εποξική ρητίνη, αναφέρθηκε στη μετάδοση που έκανε η ΝASA από τον Διαστημικό Σταθμό.

Από τις συνομιλίες που είχε ο μηχανικός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Σεργκέι Προκόφιεφ, με το ρωσικό κέντρο ελέγχου, έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες έχουν τοποθετήσει τη δεύτερη επίστρωση με εποξική ρητίνη.

Αργότερα σήμερα το βράδυ θα τοποθετήσουν την τρίτη επίστρωση, ώστε να κλείσει ερμητικά το μικρορήγμα.

Οι οδηγίες επισκευής προς του κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόφιεφ δόθηκαν από το ρωσικό κέντρο ελέγχου. Μετά από κάθε προσπάθεια οι δύο κοσμοναύτες φωτογραφίζουν και καταγράφουν σε βίντεο το σημείο του μικρορήγματος, ενώ ανά ώρα καταγράφουν την πίεση εντός του ΔΔΣ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/341047-Agoniodeis-prospatheies-ton-kosmonayton-na-kleisoyn-to-regma-ston-Diethne-Diastemiko-Stathmo ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...