Αιτήματα δικαστικής συνδρομής για τα Panama Papers

Αιτήματα δικαστικής συνδρομής για τα Panama Papers

Κατηγορία

phpanos
Τρίτη 10/05/2016 – 14:53

Panama Papers

Αιτήματα δικαστικής συνδρομής στον Παναμά αποστέλλουν εντός των προσεχών ημερών οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, για πολλούς από τους αναφερόμενους στα ελληνικού ενδιαφέροντος Panama Papers που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ με την ευθύνη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ.

Ήδη οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν διατάξει εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους Ελλήνων πολιτών που διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή ιδρύματα μέσω της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ζητούν να τους αποσταλούν πλήρη στοιχεία για τις υπεράκτιες εταιρείες, τους εκπροσώπους και τους δικαιούχους τους, που βρίσκονται στις λίστες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση των ελληνικού ενδιαφέροντος «Αρχείων του Παναμά» οι οικονομικοί εισαγγελείς, με βάση όσα στοιχεία έχουν ήδη στα χέρια τους από άλλες έρευνες η πηγές, θα αποστείλουν, πλην του βασικού αιτήματος δικαστικής συνδρομής, και άλλα εξειδικευμένα αιτήματα στις αρχές του Παναμά για συγκεκριμένα πρόσωπα η εταιρείες που αναφέρονται στη λίστα των Panama Papers.

Με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών και παροχή όλων των στοιχείων, για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα και σε άλλες χώρες με ιδιαίτερη έμφαση την Κύπρο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...