Αιώνιοι φοιτητές διέκοψαν τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Αιώνιοι φοιτητές διέκοψαν τη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να «διώξει» από τα πανεπιστήμια της χώρας τους αποκαλούμενους αιώνιους φοιτητές προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν στη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΑΕΙ όταν ομάδες φοιτητών εισέβαλαν στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο στις 2 το μεσημέρι και διέκοψαν τη Σύνοδο.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη διαγραφή των «αιωνίων» συμφοιτητών τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Θα οριστεί νέα ημερομηνία για σύγκληση πρυτάνεων

Από την πλευρά ο πρύτανης του ιδρύματος και προεδρεύων της Συνόδου Δημοσθένης Ασημακόπουλος, η Σύνοδος υπό καθεστώς πίεσης δεν μπορεί να συνεχισθεί, οπότε διέκοψε τις εργασίες της και όπως έγινε γνωστό θα ορισθεί νέα ημερομηνίας σύγκλησης του οργάνου.

Στα χαρακώματα Πελεγρίνης – Αρβανιτόπουλος

Aντίθετος με τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, εμφανίζεται ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Αναφορικά προς το φερόμενο ως δήλωσή σας δημοσίευμα στον Τύπο περί επερχόμενης διαγραφής 180.000 φοιτητών τον προσεχή Ιούνιο, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ εκφράζει τη σοβαρότατη ανησυχία της για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012» αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, η οποία συντάχθηκε έπειτα από συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους» σημειώνει ο κ. Πελεγρίνης στην επιστολή του και καταλήγει: «Η Σύγκλητος κρίνει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, ότι η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, από τους 596.000 φοιτητές, οι 300.000 χαρακτηρίζονται μη ενεργοί, είτε γιατί έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους, είτε γιατί έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους. Από αυτούς οι περίπου 180.000 θα πρέπει να διαγραφούν από τις σχολές τους, εφόσον δεν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΠΑΙΔΕΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...