Αλ. Χαρίτσης: Νέο «Εξοικονομώ» κατ’ οίκον το Φθινόπωρο, ύψους 500 εκατ. ευρώ!

bb

Παρασκευή 01/07/2016 – 22:17 Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», το οποίο θα προκηρυχτεί στις αρχές του φθινοπώρου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, από το βήμα του συνεδρίου, «Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και τη Γερμανία – Προοπτικές για το 2020 και μετά». Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ετοιμάζουν λύση, από τις αρχές Ιουλίου, στο πρόβλημα 8.000-10.000 δικαιούχων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», αλλά η διαδικασία είχε «παγώσει».
 Το νέο πρόγραμμα, μαζί με τη συμμετοχή των ιδιωτών, αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, έχουν ακόμη εκδοθεί ήδη δύο σημαντικές προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιριακού αποθέματος και τη βελτίωση της κινητικότητας. Κατά την τοποθέτησή, του ο υφυπουργός, τόνισε πως, σύντομα θα εκδοθούν έξι επιπλέον δράσεις προϋπολογισμού 71,8 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν:
 την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στις περιφέρειεςτην παραγωγή ενέργειας από μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) ή με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)τον περιορισμό των επιπτώσεων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε δημόσιες εγκαταστάσεις υγείας. Σχετικά με το σχέδιο «Γιούνκερ», είπε πως έχουν ήδη  κατατεθεί προτάσεις για 20 έργα ενέργειας συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ.
 Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως,  «η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης αποτελούν τον σημαντικότερο “ενεργειακό πόρο” της χώρας», για να προσθέσει στη συνέχεια πως, στους στόχους του υπουργείου «είναι η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους της παραγωγής, το οποίο στην Ελλάδα είναι υψηλό, και η σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών πηγών ενέργειας στην κατεύθυνση ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε ένα δεσμευτικό και κοινωνικά δίκαιο πλαίσιο δράσης, το οποίο λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...