«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις –Έρχεται απόφαση για ακατάσχετο λογαριασμό

«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις –Έρχεται απόφαση για ακατάσχετο λογαριασμό

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 29/02/2016 – 15:45

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Σειρά μέτρων που θα δώσουν «ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της οικονομικής ασφυξίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΣΕΕ, μεταξύ άλλων προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα τυγχάνουν απαλλαγής από τον ΦΠΑ, ενώ όσον αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου.

Παράλληλα, τόνισε ότι, κατόπιν της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, θα θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Από τον πλευρά του, ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης χαιρέτισε τη δέσμη – μέτρων της κυβέρνησης, προσδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ακατάσχετο λογαριασμό. «Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας που κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει στηρίξει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εθνική οικονομία» τόνισε και έκανε λόγο για απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού.

«Η ΕΣΕΕ θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό» κατέληξε.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...