Αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί: Πιέζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί: Πιέζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αναβάλλονται και αυτή την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά. Σύμφωνα με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών μόνο ηλεκτρονικά. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα προβλέπει την ολοκληρωτική «απόσυρση» των ειρηνοδικείων από τη διαδικασία.Ο Σύλλογος σχολιάζει πως «είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινό στόχο αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά».

Τι λέει η κυβέρνηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθετημένη προστασία είναι σαφής και δεδομένη. Διευκρινίζοντας ότι δεν είναι έως το τέλος του 2018 η προστασία της α’ κατοικίας, αλλά ότι έως τότε είναι η δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και πως όποιος υπαχθεί, η κατοικία του προστατεύεται έως και την οριστική εξόφληση του δανείου του, «δεν έχουμε δηλαδή μια παύση της προστασίας το 2018».Ο κ. Τζανακόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του (Ερτ) είπε ότι «μέχρι τις 31/12/2018 μπορούμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση, να δούμε πού θα βρίσκεται η οικονομία, να δούμε την πορεία των κόκκινων δανείων, γιατί αν έχουν αρχίσει να απομειώνονται με γοργούς ρυθμούς, αν έχουν αρχίσει να πρασινίζουν, αν η οικονομία έχει πάρει μπροστά, αν υπάρχει ροή εισοδημάτων προς τα νοικοκυριά, θα είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα». Είπε ακόμη ότι τον Αύγουστο 2018 το πρόγραμμα τελειώνει και πως από εκεί και πέρα «η κυβέρνηση θα μπορεί αυτοδύναμα να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις, να παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις» και ότι «προφανώς όλα αυτά τα ζητήματα μπαίνουν σε συζήτηση καθώς βρισκόμαστε στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Δηλαδή οποιαδήποτε χώρα τέτοιου τύπου πολιτικές αποφάσεις τις συζητά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είτε βρίσκεται σε πρόγραμμα είτε όχι».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/313482-Anablethekan-oi-pleisteriasmoi-Piezoyn-oi-boyleytes-kai-ta-steleche-toy-SYRIZA ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...