Ανακοίνωση της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων Πελοποννήσου για το άρθρο του Nafpaktianews

Φιλοξενούμε ανακοίνωση-τοποθέτηση της ένωσης σκακιστικών σωματείων Πελοποννήσου σχετικά με το άρθρο  με τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερά μας ο πρόεδρος του ΑΣΟΝ κ.Π.Νάκης
Η απάντηση-τοποθέτηση έρχεται από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Σ.Π. κ. Καραμαλή και τις δημοσιεύουμε προκειμένου και άλλη άποψη. Στο εν λόγω άρθρο δεν δημοσιεύσαμε προσωπικήμας άποψη απλά απομαγνητοφωνήσαμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΟΝ κ. Νάκη. 

Δείτε ολόκληρο το mail-απάντηση του προέδρου της Ε.Σ.Σ.Π.

Κύριοι,
διαβάζοντας το άρθρο σας το οποίο επαναλαμβάνεται στις παρακάτω διευθύνσεις
  1. Ξεκινά σήμερα στο Ρίο η προκριματική φάση των σκακιστικών μαθητικών αγώνων,ενόψει της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στην Χαλκιδική.

    Ο Α.Σ.Ο.Ν.διοργανώσε και φέτος την προκριματική φάση,κάνοντας εσωτερικούς αγώνες σε σχολεία της πόλης,με τη συμμετοχή 210 μαθητών.

    Τελικά από 15 σχολεία έχουν συγκροτηθεί 15 ομάδες με τη συμμετοχή 70 μαθητών οι οποίοι θα λάβουν μέρος σήμερα με απώτερο στόχο τη συμμετοχή εξ αυτών στην τελική φάση σκακιού της Χαλκιδικής.

    Για τη διοργάνωση αυτή μίλησε στην κάμερα του Nafpaktianews ο πρόεδρος του Αθλητικού σκακιστικού ομίλου Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) κ. Π.Νάκης

    και περιέχει το παραπάνω κείμενο και σχετικό απόσπασμα βίντεο (https://youtu.be/X6lDPk-T7eU), οφείλουμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα, σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα (τα οποία σας ενδιαφέρει να φιλοξενούνται στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας και του ιστολογίου σας).
    1. Η διοργάνωση των Μαθητικών Αγώνων κάθε χρόνο πραγματοποιείται απο την ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενώσεις, στην περίπτωση μας ΕΣΣΠ (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου).
    2. Η ΕΣΣΠ σε εφαρμογή των αποφάσεων ΓΣ των μελών και του ΔΣ με σκοπό την διεύρυνση της βάσης μαθητών υλοποίησε την προκριματική φάση είτε σε συνεργασία με κατά τόπους ενδιαφερόμενους συλλόγους, είτε απευθείας με δικά της μέσα. 
    3. Στην περίπτωση των δήμων Ναυπακτίας – Θέρμου – Μεσολογγίου η ΕΣΣΠ κάλεσε τον κ.Νάκη ως τοπικό συνεργάτη της να ενημερώσει τον ενδιαφέρον του για την διοργάνωση των αγώνων, προσκλήσεις τις οποίες απέρριψε δύο φορές (10/2015 & 02/2016) λόγω  της προσωπικής διαφοροποίησης του.
    4. Στην συνέχεια οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν κανονικά στις 05/03/2016 στα εκπαιδευτήρια Πανου, με ενημέρωση των σχολείων μέσω της α’βαθμιας αλλά και έντυπου υλικού (αφίσας) που τοποθετήθηκε στα σχολεία, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξε παράβολο. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια και η διοργάνωση ολοκληρώθηκε άρτια και πιστοποιημένα ως οφείλεται.
    5. Η περιορισμένη συμμετοχή που παρουσιάστηκε, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που δόθηκε στην περιοχή να μπορούν οι μαθητές να παίξουν σκάκι κοντά στο σπίτι τους, χωρίς μετακίνηση στην Πάτρα, περιττά έξοδα και κούραση για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.
    6. Ο κ.Νάκης έφερε την ιδιότητα του μέλους Σχολικής Επιτροπής ΕΣΣΠ απο την προηγούμενη διοίκηση, με σκοπό την ανάπτυξη του σκακιού στα σχολεία και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ανανέωση της ιδιότητας του και με την νέα διοίκηση.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...