Αναστολή στη διαπραγμάτευση των μετοχών του Πήγασου από το Χρηματιστήριο

bb

Αναστολή στη διαπραγμάτευση των μετοχών του Πήγασου από το Χρηματιστήριο

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Παρασκευή 01/04/2016 – 13:36

Αναστολή στη διαπραγμάτευση των μετοχών του Πήγασου από το Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών:

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε. και ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., καθώς κρίθηκε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2015 των εν λόγω εταιρειών, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 31/03/2016, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών τους, στις οποίες διατυπώνεται «Αρνητική Γνώμη» και «Γνώμη με επιφύλαξη», αντίστοιχα.

ΑΕΓΕΚ Α.Ε., καθώς κρίθηκε ότι, σε συνέχεια της από 1.4.2016 ανακοίνωσής της, στην οποία αναφέρεται ότι δε θα υπάρξει δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2015, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της ανωτέρω εταιρείας, έως ότου η εταιρεία καταρτίσει και δημοσιοποιήσει την ως άνω οικονομική έκθεση.

Τέλος, αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας DIONIC Α.Ε.Β.Ε., από σήμερα 1 Απριλίου 2016, διότι ήρθησαν οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητηθεί η αναστολή. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία Επιτήρησης.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...