Ανησυχία για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς

Ανησυχία για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς
Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση είπε ότι έπειτα από την ενδελεχή ενημέρωση που του έκανε ο κ. Αναστασιάδης, δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για την αδιαλλαξία της τ/κ και κυρίως της τουρκικής πλευράς, γιατί σε αυτούς τους δύο γύρους των συνομιλιών δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις νέες πρωτοβουλίες Ελλάδας και Κύπρου για άσκηση πιέσεων από διάφορες χώρες προς την Τουρκία, είπε ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και πως Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να διευρύνουν τη ζώνη των επιρροών τους σε άλλες χώρες.

Η Κύπρος πρέπει να θέσει ξανά τις βάσεις των συνομιλιών
Η Κύπρος θα πρέπει να θέσει ξανά τις βάσεις των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά από συνάντηση και ενημέρωση που είχε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “όσο συνεχίζεται η τουρκική αδιαλλαξία και η επιθετικότητα, τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ούτε το περίφημο ευρωπαϊκό κεκτημένο βοήθησαν να προωθήσουν την επιλογή της Κύπρου, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος”.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι η Κύπρος δεν πρέπει να συζητά σε αυτό το επίπεδο και θα πρέπει να ξαναθέσει εξαρχής τις βάσεις του Κυπριακού.

Ερωτηθείς αν 40 χρόνια δεν έχει επιτευχθεί αυτό που υποστηρίζει το ΚΚΕ, τι πιστεύει ότι θα αλλάξει τώρα για να πιεστούν οι Τούρκοι, απάντησε ότι για αυτό θα πρέπει να πάρουν όλοι σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του ΚΚΕ.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...