Ανησυχία της Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Τετάρτη 20/07/2016 – 21:57

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Τουρκία εξέφρασε εκ νέου η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά και σε ότι αφορά την ασφάλεια των προσφύγων που επαναπροωθούνται στη χώρα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκα στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτή τη διαδικασία και διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Άγκυρα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλουμε να τερματίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα και την παράνομη μετανάστευση, δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας.

Ερωτηθείς για την ασφάλεια των προσφύγων που επαναπροωθούνται στην Τουρκία, σημείωσε ότι : «Η Τουρκία συμμετέχει εθελοντικά σε αυτή την Συμφωνία. Αυτό που ισχύει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η ασφάλεια όσων επαναπροωθούνται στην Τουρκία και θα παρακολουθούμε στενά το θέμα. Και η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός εταίρος σε αυτό και ως τώρα δεν έχω καμία ένδειξη ότι η Τουρκία μπορεί να μην συμμορφώνεται προς τις υποχρεώσεις της. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να μην πνίγονται άνθρωποι μπροστά στα μάτια μας στο Αιγαίο. Υπάρχει σαφώς μια ανοιχτή κριτική σχετικά με το τι συμβαίνει τώρα στην Τουρκία, κυρίως σχετικά με το συνέβη τη νύχτα του πραξικοπήματος. Κοιτάζουμε προς την Τουρκία με ανησυχία και ήδη έχω εκφράσει την ανησυχία μου στον Πρόεδρο της Τουρκίας».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...