Ανησυχεί για την πορεία της νέας παγκόσμιας τάξης

Ανησυχεί για την πορεία της νέας παγκόσμιας τάξης

Είναι γνωστό στην παγκόσµια κοινότητα, το παιχνίδι ελέγχου της εξουσίας, στο οποίο µέχρι πρόσφατα επιδίδονταν µε απόλυτη επιτυχία θεσµικά και εξωθεσµικά κέντρα πέραν του Ατλαντικού. Μέσω της αποκαλούµενης Νέας Τάξης Πραγµάτων, είχαν δηµιουργήσει µια ελεγχόµενη κατάσταση σε έναν µονοπολικό κόσµο. Ωστόσο, η ραγδαία εξελεγκτική πορεία πρωτίστως της Κίνας και δευτερευόντως της Ρωσίας, ανέτρεψαν αυτά τα δεδοµένα. Εγκαθιδρύθηκε ένα νέο παγκόσµιο στάτους κβο και η µονοκρατορία των ΗΠΑ έδωσε τη θέση της σε έναν “πολυπολικό κόσµο”, στον οποίο βασικό ρόλο παίζουν πλέον και οι δύο προαναφερόµενες χώρες. Διαβλέποντας αυτή την δυσµενή για τα αµερικανική συµφέροντα εξέλιξη, τα εν λόγω κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ, προσπάθησαν να σπάσουν το µπλοκ Κίνας – Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειληµµένα προτείνει στην Κίνα να διοικήσουν από κοινού τον κόσµο, αλλά το Πεκίνο έχει αρνηθεί τον ρόλο του «µικρού εταίρου», δήλωσε πρόσφατα ο Μάικλ Πίλσµπουρι, ειδικός αναλυτής στο αµερικανικό τηλεοπτικό πρόγραµµα «Fox News». Ανέφερε συγκεκριµένα: «Εκείνοι µας αρνήθηκαν. Αρκετοί άνθρωποί µας, πρότειναν στο Πεκίνο το λεγόµενο σχέδιο G2 αλλά οι Κινέζοι ειδήµονες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αρθρογραφήσουν γι’ αυτό ή να γράψουν σε βιβλία απάντησαν: Όχι, ξέρετε, δεν θέλουµε να είµαστε το νούµερο δύο, ο µικρός εταίρος της Αµερικής”! Ο αναλυτής θεωρεί ότι η Κίνα είναι σε αναµονή για τη στιγµή που θα µπορεί να αποτελέσει κορυφαία δύναµη, και γι αυτό το λόγο οι Ηνωµένες Πολιτείες θα πρέπει να λάβουν «πολλά µέτρα για να µη δουν αυτό να συµβαίνει».

Προφανώς η αποστροφή του Αµερικανού αναλυτή διόλου τυχαία δεν ήταν. Αντανακλά στην θέση των ισχυρών κέντρων θεσµικών ή µη των ΗΠΑ. Μόλις προχθές, εµφανίστηκε µε µια σιβυλλική πλην όµως ουσιαστική δήλωση, ο αµφιλεγόµενος ηγέτης του υπερεθνικού επενδυτικού καρτέλ των τραπεζών Τζέικοµπ Ρότσιλντ, ο οποίος µίλησε για την γεωπολιτική και γεωοικονοµική παγκόσµια κατάσταση. Μια προειδοποιητική δήλωση που ενέχει χωρίς αµφιβολία ανησυχία, ειδικά για την πορεία της αποκαλούµενης Νέας Τάξης Πραγµάτων. Πρόκειται για τον άνθρωπο, δεν πρέπει να µας διαφεύγει της προσοχής, ο οποίος σύµφωνα µε την κοινά αποδεκτή παραδοχή, στο παρασκήνιο κινεί τα νήµατα των παγκόσµιων εξελίξεων και αποτελεί την κεφαλή της οικογένειας της οποίας η δύναµη για αιώνες ασκεί κρίσιµη επιρροή στον διεθνή τραπεζικό τοµέα. «Μετά την 9η Νοεµβρίου και την οικονοµική κρίση του 2008, οι παγκόσµιες δυνάµεις εργάστηκαν από κοινού για αµοιβαία πρόσβαση. Αυτή η συνεργασία τώρα δεν δείχνει να έχει προοπτική. Μπαίνει σε κίνδυνο η πολιτική οικονοµία και η ασφάλεια», προειδοποίησε ο Ρότσιλντ κατά την εξαµηνιαία ενηµέρωση του επενδυτικού Οίκου. Τι είναι αυτό όµως που έχει ενοχλήσει σφόδρα και έχει ανησυχήσει τον τραπεζίτη; Είναι ξεκάθαρο, ότι ο εµπορικός πόλεµος  λόγω της προστατευµένης οικονοµίας, που ξεκίνησε ο Ντόναλτ Τραµπ, η αυξανόµενη τάση για εθνικές οικονοµίες καθώς και η κρίση στην ευρωζώνη µετά το brexit είναι οι σοβαροί λόγοι που προκάλεσαν αυτή την παρέµβαση. Και αυτό το εξηγεί και ο ίδιος ο Χένρι Κίσσιγκερ, οι απόψεις του οποίου είναι ταυτόσηµες µε του Ρότσιλντ. Μια ακόµη σηµαντική λεπτοµέρεια είναι ότι επί προεδρίας Τραµπ, η µετοχή της επενδυτικής RIT Capital, ο κινητήριος µοχλός τη οικογένειας Ρότσιλντ, σηµείωσε ρεκόρ πτώσης, χάνοντας το 47% της αξίας της!  Τι είπε ωστόσο ο Κίσσινγκερ; Ότι “ο Ρότσιλντ έχει στο νου του την αλλαγή του στάτους κβο που επιχειρεί ο Τραµπ και το µεγαλύτερο αποτέλεσµα παρατηρείται ακριβώς στο διεθνές νοµισµατικό και εµπορικό σύστηµα, καθώς το δολάριο δεν θεωρείται πλέον τι κυρίαρχο νόµισµα”. Και βέβαια, ο Χένρι Κίσινγκερ, καταλήγει προτείνοντας: «Υπό αυτές τις συνθήκες, ο στόχος µας είναι να διατηρήσουµε σε ελεγχόµενη κατάσταση το ισχύον νοµικό πλαίσιο και να προχωρήσουµε σε νέες δεσµεύσεις µε µεγάλη προσοχή”! Και αυτό γίνεται πιο κατανοητό όταν στην κατακλείδα του αναφέρει ότι: “η µόνη σωτηρία είναι µια συντονισµένη διεθνής απάντηση παρόµοια µε την Νέα Παγκόσµια Τάξη, η οποία θα αποδυναµώσει την εποχή του λαϊκίστικου προστατευτισµού του Τραµπ”. 

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/340090-Anesychei-gia-ten-poreia-tes-neas-pagkosmias-taxes ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...