Ανοίγει τις πύλες του το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

bb
Ανοίγει τις πύλες του το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου
Στον αναπλασμένο  χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ανανεωμένο, σε νέα περίπτερα και με μεγάλη  συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού και των γραμμάτων.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης» (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει  έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.

Στο πλαίσιο της Πνευματικού Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου, ενώ στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων, θα πραγματοποιούνται καθημερινά  παρουσιάσεις βιβλίων με τη συμμετοχή  συγγραφέων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Γιώργος Μαραντέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και η συγγραφέας Ελένη Καρασαβίδου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης

Φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας  2014» και, σε συνεργασία μαζί της, στη διάρκεια του, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκδότες, αλλά και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή γιορτή, που διοργανώνει φέτος η Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται  από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και  Μακεδονίας  – Θράκης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Είναι ευτυχής η συγκυρία, που το Φεστιβάλ Βιβλίου  επιστρέφει  στη νέα αναπλασμένη παραλία.  Όπως αποδείχτηκε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις, το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς  με το Φεστιβάλ Βιβλίου. Έρχονται, ενημερώνονται, συζητούν με συγγραφείς, ποιητές και εκδότες και συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Τούτο συνδυάζεται με τον αγαπημένο  για τους Θεσσαλονικείς περίπατο στην παραλία. Φέτος, οι
οιωνοί είναι καλοί και όλα δείχνουν ότι  θα σημειωθεί  νέο ρεκόρ επισκεπτών. Εξάλλου, παρά την οικονομική κρίση, τον τελευταίο χρόνο, εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία, που αποδεικνύουν  την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε, λοιπόν, τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά  βιβλία».

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, στον χώρο της εξέδρας (δίπλα στο κτήριο του νερού). Στη φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκδότες από όλη τη χώρα. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 18.30 –  23.00, Κυριακές: 11.00  – 13.30 και 18.30 -23.00.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...