Αντ.Φράγκος: Αναμένουμε τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής των πλωτών διχτυών για τις μέδουσες

-Τσιμπάει το κόστος !!!Ασύμφορη οικονομικά κρίνεται η χρήση των διχτυών των οποίων τα 1000 μέτρα αγγίζουν τις 120.000 ευρώ !!!

Αναμένοντας τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος κατά των μεδουσών του ΣΠΟΑΚ στην περιοχή Αλυκών Βοιωτίας,ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γ.Ράπτης,επανέφερε το θέμα των μεδουσών στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας,ζητώντας ουσιαστικά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις για την χρήση των πλωτών προστατευτικών διχτυών,όταν και όποτε υπάρξουν οι σχετικές χρημοτοδοτήσεις.

Ο κ. Φράγκος,πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου απαντώντας στον κ.Ράπτη και ενημερώνοντας το σώμα,αναφέρθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του ΣΠΟΑΚ,αναμένοντας -λέγοντας- τα αποτελέσματα από την τοποθέτηση και χρήση των πλωτών διχτυών στην περιοχή των Αλυκών Βοιωτίας,ωστόσο ανέφερε,ότι η χρήση με τα υπάρχοντα δεδομένα κρίνεται ασύμφορη αφού τα 1000 μέτρα κοστίζουν  120.000 ευρώ.Πονοκέφαλο όμως,για το λιμενικό ταμείο και τον δήμο,αποτελεί και  η επιλογή του σημείου ή των σημείων που θα τοποθετηθούν-αν τοποθετηθούν-αφήνοντας έξω άλλες παράκτιες περιοχές του δήμου,δίνοντας την εντύπωση της επιλεκτικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Παρόλα αυτά,τόνισε ο κ. Φράγκος,σε κάθε περίπτωση η χρήση αυτών των μέσων απαιτεί σχετικές αδειοδοτήσεις, αλλά και τις ανάλογες πιστώσεις.Σε κάθε περίπτωση-ανέφερε ο κ Φράγκος-πρέπει να δούμε αν αυτό λειτουργεί (η χρήση των διχτυών) αναμένοντας τα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής εφαρμογής.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...