Αν μουντζουρώνεις την Κνωσό, δεν σου αξίζει η Κρήτη…

Αν μουντζουρώνεις την Κνωσό, δεν σου αξίζει η Κρήτη…

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης,

 

Ηρακλειώτες-Κρήτες, θα σας τα ψάλλω για άλλη μια φορά…

Εκτός από αγράμματοι (γράφετε δημοσίως σε πινακίδα την «Καινούργια Πόρτα» χωρίς…γ) είστε και απολίτιστοι…

Διότι, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είχατε (κι έχετε) βρώμικη και μουντζουρωμένη την πιο σημαντική πινακίδα της πόλεώς σας: Αυτήν που δείχνει προς τις αρχαιότητες της Κνωσού!!!

Το πρώτο brand-name που έχει να καυχιέται όλη η Κρήτη, είναι η Κνωσός! Η συντριπτική πλειοψηφία των απειραρίθμων επισκεπτών της μεγαλονήσου, που έρχεται από τα πέρατα του κόσμου, στο Ηράκλειο, έρχεται για δύο πράγματα:

Την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα καλύτερα του είδους του στον κόσμο, το οποίο, όμως, ήταν κοντά 10 χρόνια κλειστό!!! Χωρίς να φροντίσετε, πριν κατεβάσετε ρολά, να το μεταστεγάσετε κάπου αλλού (έστω τμήμα των εκθεμάτων του)! Ντροπή και σε σας, και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, και στο υπ. Πολιτισμού!

Τώρα έρχεται και μια δεύτερη ντροπή να σας μαυρίσει: Κανείς σας δεν είδε (τόσους μήνες τώρα) την μουντζούρα στην εθνικής σημασίας πινακίδα της πόλεώς σας;

Έχω πει πολλάκις πως όταν δεν σε ενοχλεί η ασχήμια, έχεις ήδη γίνει μέρος της…

Δυστυχώς το ξανα-επαναλαμβάνω, και αφορά πολίτες που ζουν λίγα χιλιόμετρα μόλις μακριά από την Κνωσό-Γνωσό, την πόλη που έδωσε την Γνώση στον κόσμο…Ντροπή σας!!!

Κάποτε θα ξανα-ξυπνήσει ο γίγας Ηρακλής, ο Ιδαίος, ο Κρης, και θα σας οξαποδωστείλει…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342891-An-moyntzoyroneis-ten-Knoso-den-soy-axizei-e-Krete ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...