Αν πατάτε “αναβολή” στο ξυπνητήρι τότε είστε!…

Αν πατάτε “αναβολή” στο ξυπνητήρι τότε είστε!…

Γι' αυτό είναι καλή η

Σχολείο, σχολή, δουλειά και πολλά άλλα που απαιτούν να αφήσουμε το ζεστό μας κρεβατάκι και το μαλακό μας μαξιλάρι και να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις της ζωής μας.

Απαραίτητος σύμμαχος αλλά και… εχθρός μας σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί αυτή η συσκευή που λέγεται ξυπνητήρι. Αν και πλέον το παραδοσιακό ξυπνητήρι αντικαταστάθηκε με το κινητό μας, δεν παύουμε να έχουμε σχέση “μίσους” με αυτόν τον ήχο! Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει με το ζόρι φωνάζοντας: «Θέλω λίγο ακόμα να κοιμηθώ».

Οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από αυτούς που σηκώνονται κατευθείαν μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι. Ναι, υπάρχουν και αυτοί. Και μπράβο τους (slow clapping).

Από την άλλη, υπάρχει και η πλειοψηφία. Όλοι εμείς που πατάμε μανιωδώς το snooze κάθε 5-10 λεπτά. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θυμώνουμε κιόλας που ξαναχτυπάει και δεν έχουμε προλάβει να κλείσουμε βλέφαρο. Και ενώ κάποιοι θα μας πουν τεμπέληδες και υπναράδες (βλέπε μαμά), έρχεται η επιστήμη να μας δικαιώσει.

Έρευνα με τίτλο “Why Night Owls Are More Intelligent”, δείχνει ότι τα άτομα που ελέγχουν τις συνήθειες του ύπνου τους είναι πιο έξυπνοι από το μέσο άτομο. Έχει να κάνει με το να γνωρίζεις το σώμα και το μυαλό σου. Για παράδειγμα, μερικές φορές, αν ξενυχτήσουμε, το πρωί θα θέλουμε να κοιμηθούμε παραπάνω. Οι συγγραφείς της έρευνας, Satoshi Kanazawa and Kaja Perina πιστεύουν ότι αυτοί που “ακούν” το σώμα τους, δείχνουν σημάδια υψηλότερης νοημοσύνης.

Ακόμη, εκτιμούν ότι όσοι ξενυχτούν, βρίσκουν πιο δημιουργικούς τρόπους να λύσουν τα προβλήματά τους. Το να αγνοείς το ξυπνητήρι το πρωί και να “ακούς” το σώμα σου,  δείχνει άτομο που είναι περισσότερο φιλόδοξο και αρχηγικό παρά κάποιος που απλά θα ακουλουθεί τον πρώτο.

Έτσι, όταν θα σου πουν να ξυπνήσεις νωρίς για να προλάβεις τη μέρα, πρέπει να ξέρεις ότι είναι πιο σημαντικό να ακούς τις ανάγκες και τα “θέλω” του σώματός σου.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι σου, μην νιώθεις τύψεις αν πατήσεις αναβολή για 5-10 λεπτά!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/318489-Gi-ayto-einai-kale-e-anabole-sto-xypnete ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...