Απέχουν τα ΚΕΠ από το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»!

Αποχή διαρκείας των ΚΕΠ από το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Κάτι το οποίο φάνηκε στους 30 Δήμους όπου υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι ο λόγος για την αποχή των  ΚΕΠ. Από το υπουργείο Εργασίας, τονίζεται πως έχει συνεργαστεί με τα ΚΕΠ στο πρόγραμμα «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης» και έχει αναγνωρίσει την πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή τους στην επιτυχία του προγράμματος που ήταν εξαιρετικά δύσκολο και το οποίο ανέλαβαν τα ΚΕΠ να το υλοποιήσουν μόνον αυτά.

Από το υπουργείο, δηλώνουν έκπληκτοι για την επιλογή των ΚΕΠ να απέχουν από το πρόγραμμα που αφορά στο 1/10 του πληθυσμού που μόνα τους αντιμετώπισαν το 2015, ενώ το σημερινό το μοιράζονται και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των 30 Δήμων.  

Σε κάθε περίπτωση το ΚΕΑ στους 30 Δήμους συνεχίζεται και σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται πως με το νέο πρόγραμμα είναι πρώτη φορά, που τα στοιχεία του νοικοκυριού εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

-Για πρώτη φορά, ο πολίτης παραλαμβάνει την απόφαση ένταξης/μη ένταξης στο πρόγραμμα αμέσως μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις.

-Για πρώτη φορά,  το σύστημα δεν κλείνει όπως συνέβαινε με όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα μέχρι σήμερα. Όποτε και να παρουσιαστεί η ανάγκη, οι πολίτες θα μπορούν να αιτούνται βοήθειας και η Πολιτεία θα πρέπει να είναι σε θέση να την παράσχει.

Τα στατιστικά των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί επιβεβαιώνουν την απλότητα της διαδικασίας: από τις 14 Ιουλίου που άνοιξε το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, στο σύνολο των 70.143 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, η συντριπτική πλειονότητα αυτών, δηλαδή οι 37.032 – πάνω από το 50% του συνόλου – έχουν υποβληθεί απευθείας από τα νοικοκυριά, 17.464 έχουν υποβληθεί μέσω των Δήμων και 15.647 αιτήσεις  μέσω των ΚΕΠ.

Ενώ ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων έχει ήδη υποβληθεί.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...