Απίστευτο: Πεντάχρονος ζυγίζει 75 κιλά

bb

Απίστευτο: Πεντάχρονος ζυγίζει 75 κιλά

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 11/04/2016 – 12:45

5χρονος υπέρβαρος

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ -ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ PRADER-WILLI ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ                                   

Ακούγεται απίστευτο ωστόσο ένα 5χρονο αγόρι ζυγίζει περισσότερα από 75 κιλά και κινδυνεύει να πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Ο λόγος για τον Misael Abreu, ο οποίος έχει τρεις φορές μεγαλύτερο βάρος από ένα παιδί στην ηλικία του καθώς και ακατανίκητη όρεξη για φαγητό.

Οι γονείς του δηλώνουν ανήμποροι και φοβούνται ότι θα πεθάνει γιατί όταν κοιμάται πολλές φορές σταματάει να αναπνέει.

«Είναι ένα μωρό που κουβαλάει το βάρος ενός μεγάλου άνδρα. Η καρδιά του είναι περικυκλωμένη από λίπος», λέει ο 38χρονος πατέρας του Manoel. Ο Misael από το Εσπιρίτο Σάντο της Βραζιλίας  όταν γεννήθηκε ήταν ένα υγιές και φυσιολογικό μωρό βάρους 2.890 γραμμαρίων αλλά ξαφνικά και πολύ γρήγορα άρχισε να παίρνει κιλά.

1

Οι γιατροί πιστεύουν ότι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Prader-Willi το οποίο οδηγεί το παιδί στην αλόγιστη κατανάλωση φαγητού.

Το σύνδρομο Prader-Willi (Ρ.W.) είναι μία νευρογενετική ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από νεογνική και βρεφική υποτονία, κινητική και νοητική υστέρηση, υπογοναδισμό, υπερφαγία, παθολογική παχυσαρκία και ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά προσώπου, κυρίως στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία. Η συχνότητά του είναι 1/25.000. Οι ασθενείς με Ρ.W. εμφανίζουν σύνθετα κλινικά συμπτώματα και ως εκ τούτου έχουν αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

1

Η 37χρονη μητέρα του Josiane de Jesus Caldogno Abreu λέει: «Αρχισε να παίρνει κιλά από νεογέννητο ακόμα και όταν τον θήλαζα αποκλειστικά έβαζε βάρος ανεξήγητα. Οταν έγινε ενός έτους άρχισε να παίρνει τρία κιλά κάθε μήνα. Είχε γίνει ασήκωτος. Αρχισα να ανησυχώ».

Το παιδί σήμερα ζυγίζει πάνω από 75 κιλά και ακόμα συνεχίζει να παίρνει 2 κιλά το μήνα παρόλο που βρίσκεται σε αυστηρή δίαιτα και περπατά 40 λεπτά τη μέρα. Επισκέπτεται το γιατρό κάθε τρεις μήνες αλλά θεραπεία δεν υπάρχει.

1

Ο παιδίατρος Lucio Coelho Miranda που παρακολουθεί το παιδί λέει: «Δεν του αρέσει να έχει όρια. Θέλει να είναι σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Κάθε φορά που τον βλέπω είναι τουλάχιστον 5 κιλά βαρύτερος από τον προηγούμενη. Πιστεύω ότι η οικογένεια του παιδιού πρέπει να αναζητήσει θεραπεία εκτός Βραζιλίας. Χρειάζεται να το εξετάσουν ειδικά εργαστήρια και να υποβληθεί σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...