Απίστευτο αλλά υπάρχει, το ψάρι που… περπατάει!

Απίστευτο αλλά υπάρχει, το ψάρι που… περπατάει!

Μπορεί να σας φαίνεται χαριτωμένο, μιας και η όψη του είναι εξαιρετικά σπάνια..ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι όπως φαίνεται,  αντίθετα , είναι ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι!

Το όνομά του «Axolotls» προέρχεται από την γλώσσα των Αζτέκων και σημαίνει «σκυλί του νερού».

Στο Μεξικό, είναι γνωστό και με την ονομασία «Walking Fish» επειδή είναι σαν να έχει χέρια και πόδια και θα μπορούσε να περπατάει!

Ανήκει στην κατηγορία «Ambystoma mexicanum»  και στην πραγματικότητα δεν είναι ψάρι αλλά ένα σπάνιο είδος σαλαμάνδρας που συναντάται σε λίμνες του Μεξικού και στον ποταμό Xochimilco…

Το μήκος του κυμαίνεται από 15- 30 εκατοστά. Βέβαια, ανά ορισμένα διαστήματα, έχουν βρεθεί και σαλαμάνδρες  αυτού του είδους με μήκος ακόμη και 1,5 μέτρο!!

Επειδή εκκρίνουν διάφορες τοξικές ουσίες από το στόμα τους , όταν αισθανθούν πως βρίσκονται σε κίνδυνο , γίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα εάν έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο.

Ιδιαίτερο γνώρισμά τους  είναι τα βράγχια, που τα έχουν εκτός σώματος, σαν να  έχουν κέρατα, χαρακτηριστικό που συνδέει την καταγωγή του Axolotl με δράκους και τέρατα, σύμφωνα με τους μεξικανικούς θρύλους, αλλά και το μόνιμο χαμόγελο που φαίνεται να έχουν στο πρόσωπό τους.

Το Axolotl είναι μία πολύ εύγεστη λιχουδιά για τους Μεξικανούς, που το σερβίρουν  ψητό με πολλά καρυκεύματα ή βραστό για την αντιμετώπιση του κρυώματος.

Ωστόσο, η ευρεία κατανάλωσή του, το καθιστά ως είδος υπό εξαφάνιση!

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/306808-Apisteyto-alla-yparchei-to-psari-poy-perpataei ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...