Απίστευτο: 7,22 δισεκατομμύρια smartphones, tablets κινητά και laptops σε όλο τον πλανήτη!

Απίστευτο: 7,22 δισεκατομμύρια smartphones, tablets κινητά και laptops σε όλο τον πλανήτη!
Smartphones, tablets, παλαιότερα κινητά τηλέφωνα και laptops «πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια»

Ο αριθμός που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία GSMA (Groupe Speciale Mobile Association), που ασχολείται σε διεθνές επίπεδο με τους διαχειριστές κινητών συσκευών, για το πόσες τέτοιες συσκευές υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι απίστευτος!

Επτά δισεκατομμύρια, εικοσιδύο εκατομμύρια (7,22 δισ.), κινητές συσκευές με την μορφή tablets, smartphones ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής κινητής συσκευής όπως τα laptops ή τα κινητά τηλέφωνα παλαιότερης τεχνολογίας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα που ξεπερνά τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου γένους…

Ο ανθρώπινος πληθυσμός πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα «δύο άνθρωποι ανά δευτερόλεπτο» ή 1,2% ετησίως, ενώ οι κινητές συσκευές πολλαπλασιάζονται πέντε φορές παραπάνω από τον πληθυσμό της γης.

Τι γίνεται όμως; Έχουν όλοι οι άνθρωποι περισσότερα από ένα κινητά; Όχι, απαντούν οι αρμόδιοι ερευνητές. Τουλάχιστον το μισό του πληθυσμού στον πλανήτη δεν διαθέτει καμιά κινητή συσκευή, αλλά κάποιοι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο διαθέτουν απλά πολύ περισσότερες από μία κάρτα sim.

Όμως, πέρα από αυτό το στοιχείο οι μελέτες του GSMA έχουν δείξει ότι υπάρχει και το στοιχείο των συσκευών που συνδέονται με άλλες συσκευές, έχουμε δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια συνδέσεις «μηχανής προς μηχανή».

Ο Kevin Kimberlin, επικεφαλής startup εταιρείας που ασχολείται με τις κινητές συσκευές δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλης μορφής τεχνολογία που να έχει επηρεάσει τόσο πολύ το ανθρώπινο γένος, όσο το έχουν επηρεάσει οι κινητές συσκευές τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ έχει υπολογίσει τον πληθυσμό στη γη σε 7,19 με 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...