Αποκατάσταση πραγματικών γεγονότων της αναφοράς του άρθρου σας της 02/04/2016

bb
Κύριοι,
διαβάζοντας το άρθρο σας το οποίο επαναλαμβάνεται στις παρακάτω διευθύνσεις

Ξεκινά σήμερα στο Ρίο η προκριματική φάση των σκακιστικών μαθητικών αγώνων,ενόψει της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στην Χαλκιδική.

Ο Α.Σ.Ο.Ν.διοργανώσε και φέτος την προκριματική φάση,κάνοντας εσωτερικούς αγώνες σε σχολεία της πόλης,με τη συμμετοχή 210 μαθητών.

Τελικά από 15 σχολεία έχουν συγκροτηθεί 15 ομάδες με τη συμμετοχή 70 μαθητών οι οποίοι θα λάβουν μέρος σήμερα με απώτερο στόχο τη συμμετοχή εξ αυτών στην τελική φάση σκακιού της Χαλκιδικής.

Για τη διοργάνωση αυτή μίλησε στην κάμερα του Nafpaktianews ο πρόεδρος του Αθλητικού σκακιστικού ομίλου Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) κ. Π.Νάκης

και περιέχει το παραπάνω κείμενο και σχετικό απόσπασμα βίντεο (https://youtu.be/X6lDPk-T7eU), οφείλουμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα, σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα (τα οποία σας ενδιαφέρει να φιλοξενούνται στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας και του ιστολογίου σας).
 1. Η διοργάνωση των Μαθητικών Αγώνων κάθε χρόνο πραγματοποιείται απο την ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενώσεις, στην περίπτωση μας ΕΣΣΠ (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου).
 2. Η ΕΣΣΠ σε εφαρμογή των αποφάσεων ΓΣ των μελών και του ΔΣ με σκοπό την διεύρυνση της βάσης μαθητών υλοποίησε την προκριματική φάση είτε σε συνεργασία με κατά τόπους ενδιαφερόμενους συλλόγους, είτε απευθείας με δικά της μέσα. 
 3. Στην περίπτωση των δήμων Ναυπακτίας – Θέρμου – Μεσολογγίου η ΕΣΣΠ κάλεσε τον κ.Νάκη ως τοπικό συνεργάτη της να ενημερώσει τον ενδιαφέρον του για την διοργάνωση των αγώνων, προσκλήσεις τις οποίες απέρριψε δύο φορές (10/2015 & 02/2016) λόγω  της προσωπικής διαφοροποίησης του.
 4. Στην συνέχεια οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν κανονικά στις 05/03/2016 στα εκπαιδευτήρια Πανου, με ενημέρωση των σχολείων μέσω της α’βαθμιας αλλά και έντυπου υλικού (αφίσας) που τοποθετήθηκε στα σχολεία, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξε παράβολο. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια και η διοργάνωση ολοκληρώθηκε άρτια και πιστοποιημένα ως οφείλεται.
 5. Η περιορισμένη συμμετοχή που παρουσιάστηκε, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που δόθηκε στην περιοχή να μπορούν οι μαθητές να παίξουν σκάκι κοντά στο σπίτι τους, χωρίς μετακίνηση στην Πάτρα, περιττά έξοδα και κούραση για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.
 6. Ο κ.Νάκης έφερε την ιδιότητα του μέλους Σχολικής Επιτροπής ΕΣΣΠ απο την προηγούμενη διοίκηση, με σκοπό την ανάπτυξη του σκακιού στα σχολεία και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ανανέωση της ιδιότητας του και με την νέα διοίκηση.

Απο το παραπάνω σύντομο ιστορικό είναι πλέον σαφές ότι:

 1. Η ΕΣΣΠ δεν απέκλεισε κανέναν μαθητή α΄βάθμιας των παραπάνω περιοχών απο την συμμετοχή του στα προκριματικά και τελικά ΕΣΣΠ και ΕΣΟ. Διοργάνωσε αγώνες οι οποίοι ολοκληρώθηκαν κανονικά και των οποίων η περιορισμένη συμμετοχή είναι θέμα προς αξιολόγηση για τις επόμενες διοργανώσεις. Επομένως η αναφορά που δημοσιεύετε είναι αναληθής και αποτελεί παραπληροφόρηση των ενδιαφερόμενων αλλά και δυσφήμηση προς την ΕΣΣΠ.
 2. Οι προκριματικοί αγώνες που δηλώνει ο κ.Νάκης για την στελέχωση των ομάδων των σχολείων, ουδέποτε έγιναν υπό την αιγίδα της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ και οποιαδήποτε τέτοια αναφορά είναι τουλάχιστον ψευδής. Αυτό ισχύει ιστορικά και για τα προηγούμενα χρόνια. Όπως και ο κ.Νάκης γνωρίζει για τις επίσημες σκακιστικές διοργανώσεις οφείλονται να τηρούνται και να κοινοποιούνται τα αρχεία κληρώσεων των αγώνων, τα οποία ουδέποτε προσκομίστηκαν έστω και σήμερα. Αυτό σημειώνεται καθαρά ως προς την ψευδή πληροφόρηση και όχι ως προς την τέλεση ή μη των δηλούμενων αγώνων στο άρθρο σας.
 3. Η αναληθής και ελλιπής πληροφόρηση του άρθρου σας αναφορικά με τα σημεία που επισημάνθηκαν και παραπάνω διευκρινίστηκαν, αποκρύπτει την αλήθεια και δεν υπηρετεί την ανάπτυξη του αθλήματος την οποία επανειλημμένα επικαλείται ο κ.Νάκης στο άρθρο/βίντεο που φιλοξενείτε.
Για όλες τις παρατιθέμενες πληροφορίες υπάρχουν τεκμήρια και είναι διαθέσιμα.
Θεωρείται δεδομένο ότι αντίστοιχη διερεύνηση θα προηγηθεί και για τα όσα ήδη φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες σας.
Ζητούμε:
 1. Την άμεση δημοσίευση σύντομου άρθρου της διεύθυνσής σας που θα δημοσιευθεί στις ίδιες στήλες που δημοσιεύθηκαν οι ψευδείς αναφορές, το οποίο θα αποκαθιστά την πραγματικότητα (παράθεση των #1-6 παραπάνω σημείων). Για τις ενέργειές σας αυτές θα μας ενημερώσετε σχετικά.
 2. Την δημοσίευση ενημερωτικού άρθρου σχετικά με τους αγώνες της ΕΣΣΠ και τις διακρίσεις (γενικά αλλά και της Ναυπακτίας) κατά τους αγώνες 02-03/04 (υλικό θα σας στείλουμε εμείς εφόσον επιθυμείτε)
Η δημοσίευση ανακριβών άρθρων, εκτός της βλάβης που έστω και ακούσια μπορεί να προκαλέσει, βλάπτει και την αξιοπιστία και την συνολικότερη εργασία του φορέα ενημέρωσης που τα δημοσιεύει. Ο στοιχειώδης έλεγχος των υποθέσεων που δημοσιεύονται, προφυλάσσει τα παραπάνω ενδεχόμενα ανεξαρτήτως αν προβλέπονται από κάποιο πρακτικό οδηγό ή κώδικα δεοντολογίας.
Σε αναμονή των ενεργειών σας και της σχετικής ενημέρωσής μας.
Με σκακιστικούς χαιρετισμούς
Για την ΕΣΣΠ
Γεώργιος Καραμαλής
Πρόεδρος ΔΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...