Αποκλιμάκωση της σεισμικής δραστηριότητας στο Κιλκίς

Αποκλιμάκωση της σεισμικής δραστηριότητας στο Κιλκίς

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στο Κιλκίς και όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης η σεισμική ακολουθία στην περιοχή,εξελίσσεται ομαλά και ώρα με την ώρα βαίνει φθίνουσα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο μετασεισμός ήταν μεγέθους 4 βαθμών και έγινε στις 7.36 μ.μ. της Τρίτης.Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ίδιο με τις δονήσεις των 4 και των 4,7 βαθμών που έγιναν λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα και στις 6.24 π.μ. τα ξημερώματα.

Ο μετασεισμός εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 28 χιλιόμετρα βόρεια του Κιλκίς, μεταξύ των λιμνών Δοϊράνης και Κερκίνης και εστιακό βάθος μόλις στα 2 χιλιόμετρα.

Η περιοχή όπου παρατηρείται σεισμική έξαρση βόρεια του Κιλκίς κοντά στη λίμνη Δοιράνη, στο παρελθόν δεν έχει καταγράψει ισχυρούς σεισμούς,παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη “Σερβομακεδονική Ζώνη”.Αυτό το γεγονός ενισχύει την αισιοδοξία των σεισμολόγων ότι ο σεισμός των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Ο καθηγητής σεισμολογίας κ.Σκορδίλης,υπογραμμίζει,ότι τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν μία αισιόδοξη εικόνα αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 48 ώρες και συνιστά στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/316102-Apoklimakose-tes-seismikes-drasteriotetas-sto-Kilkis ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...