Απρόβλεπτος και αντιφατικός συνομιλητής οι ΗΠΑ λέει η Ρωσία

Απρόβλεπτος και αντιφατικός συνομιλητής οι ΗΠΑ λέει η Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή τη λεγόμενη «Λίστα του Κρεμλίνου» την οποία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και η οποία προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συμπεριφέρεται «απρόβλεπτα και αντιφατικά»,επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα ενεργήσει με βάση την δική της αντίληψη και τα δικά της συμφέροντα.

«Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με έναν αρκετά απρόβλεπτο συνομιλητή που κάθεται απέναντι μας, στις ενέργειες του υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και απρόβλεπτα», δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε : «Μόνοι σας μπορείτε εύκολα να αναλύσετε τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον. Στο ίδιο το κείμενο (της «Λίστας του Κρεμλίνου») αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν περιορισμούς ή κυρώσεις, ενώ στην συνέχεια ακολουθούν επίσημες δηλώσεις που λένε ότι αυτή είναι η νέα αρχή των κυρώσεων και εν συνέχεια αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις και τα λοιπά».

Ο εκπρόσωπος του πρόεδρου της Ρωσίας, αναφερόμενος στην στάση που θα τηρήσει η Μόσχα, είπε ότι το Κρεμλίνο θα ενεργήσει κατά την δική του αντίληψη και με γνώμονα τα συμφέροντα της Ρωσίας. «Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με απρόβλεπτους εταίρους και φυσικά υπό το φως αυτής της αδυναμίας πρόβλεψης, πρέπει να διατηρήσουμε την συνοχή μας και να ενεργήσουμε σύμφωνα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται « να κάνουμε αυτό που ανταποκρίνεται στα δικά μας συμφέροντα».

Όταν επίσης ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να σχολιάσει πληροφορίες από τις ΗΠΑ ότι το κείμενο της «Λίστας του Κρεμλίνου» αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή, απάντησε ως εξής: «Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, ποιος ήταν και τι ήθελε να αλλάξει στον κατάλογο αυτόν και γενικά θα έλεγα ότι αυτό ασφαλώς δεν είναι υπόθεση που αφορά την ρωσική πλευρά, να ασχολείται με τέτοιου είδους εικασίες». Παράλληλα ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στην δήλωση που είχε κάνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η «Λίστα του Κρεμλίνου» συνιστά μη φιλική και εχθρική πράξη έναντι της Ρωσίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319676-Aprobleptos-kai-antiphatikos-synomiletes-oi-EPA-leei-e-Rosia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...