Από το Νοέμβριο «ξεκλειδώνει» το νέο εξ` οικονομώ κατ’ οίκον

Θα διατεθούν 6,75 δισ. ευρώ εντός του 2016 στην πραγματική οικονομία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενώ μέχρι το Νοέμβριο του 2016 θα υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης για το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον, που με την κατάλληλη μόχλευση θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ) Παναγιώτης Κορκολής, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τίτλο «Financial Instruments for the Greek Market», στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στην συνολική στρατηγική της βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, που έχει αναπτυχθεί για πρώτη φορά από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε αυτά να λειτουργούν επικουρικά στην στρατηγική κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και εξήγησε με ποιους τρόπους η χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Ο Παναγιώτης Κορκολής αναφερόμενος στις πρωτιές που πέτυχε η χώρα μας, τόνισε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες μπορούν να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ανέδειξε το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και επισήμανε ότι η τάχιστη και καλά σχεδιασμένη ενεργοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και έγκριση του Συστήματος Διαχείρισης και ελέγχου (ΣΔΕ), θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση προσκλήσεων άνω του 50 % των επιχειρησιακών προγραμμάτων εντός του 2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...