Απ. Κατσιφάρας: «Θέλω να κριθώ από τη διαχρονική μου πορεία» (φωτο-video)

 

Την παράταξη «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με την οποία θέτει εκ νέου την υποψηφιότητά του στις Περιφερειακές Εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα και στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος και συνοδευόταν από την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, επικέντρωσε την ομιλία του στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάζοντας μέρος του έργου που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην περιοχή από την Περιφερειακή Αρχή.

O

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας «παρά την δυσμενή συγκυρία και την υφεσιακή τροχιά της χώρας, προσπαθήσαμε ν’ αφήσουμε το δημιουργικό αποτύπωμα μας και να χαράξουμε μια σαφή και συγκροτημένη πορεία αξιοποίησης των πολλών πλεονεκτημάτων της περιοχής» και συνέχισε: «Ξεπερνώντας χρόνιες αγκυλώσεις και αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης, μειώσεις στους θεσμοθετημένους πόρους για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση (πάνω από 60% μέσα σε δύο χρόνια), δυσβάσταχτα χρέη που κληρονομήθηκαν από τις πρώην Νομαρχίες (πάνω από 35 εκ ευρώ), ανασφάλεια στο υπηρεσιακό προσωπικό μας με  ατέρμονες αμφισβητήσεις της δουλειάς και της επαγγελματικής προοπτικής τους».

Παράλληλα, μίλησε για το συμβολισμό της ονομασίας του συνδυασμού, τονίζοντας πως το «Δικαίωμα στην Πρόοδο» παραμένει και αναδεικνύεται όσο ποτέ επίκαιρο και επείγον ως αίτημα και πρόταση, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει, για τον ίδιο αλλά και ολόκληρη την Περιφερειακή Αρχή η τιτάνια προσπάθεια που έγινε μέσα σε μια βραχύβια θητεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ και την αύξηση της απορροφητικότητας.

«Ξεκαθαρίσαμε έγκαιρα ως αναπτυξιακή μας πυξίδα τον πρωτογενή τομέα δημιουργώντας, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική, που ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Παλέψαμε και διασφαλίσαμε πόρους για την συντήρηση του μεγαλύτερου και δυσκολότερου οδικού δικτύου στην χώρα, το οποίο είχε να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια. Όταν ξεκινήσαμε βρήκαμε μόνο δέκα έργα συντήρησης ενεργά στην ΠΔΕ και μέσα σε μια διετία εντάξαμε, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τριπλάσιο αριθμό έργων» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως έχει δοθεί εξέχουσα σημασία στη διασφάλιση λειτουργίας δομών υγείας και πρόνοιας και την προβολή της παγκόσμιας ταυτότητάς της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του συνδυασμού πολιτικών και ενεργειών για ανάδειξη του τουρισμού της και της ανόδου της «φωνής» της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε.

O

Επιπλέον, ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη διεκδίκηση πόρων για το επόμενο ΕΣΠΑ μέσα από σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα που επετεύχθη ώστε αυτό να είναι πολυταμειακό και, εκτός από τα ταμεία περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνοχής, θα μπορεί να διαχειριστεί πόρους για την Απασχόληση αλλά και για τον πρωτογενή τομέα, προς όφελος του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του νέου που θέλει να γυρίσει στον τόπο του, του νέου που ψάχνει να βρει βιώσιμη εργασία.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας μίλησε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί και ήδη λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα: Νοσοκομείο Αγρινίου (λειτουργεί από τον Ιούλιο 2013), ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Οικοτροφείου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», κατασκευή του νέου διώροφου Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μετά υπογείου και θεραπευτικής πισίνας, στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Αλκυόνη, βελτίωση οδού Κουβαρά – Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικας (α’ φάση), βελτίωση οδού πρόσβασης ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τέλος στα 14 σχολεία που κατασκευάζονται ή ήδη λειτουργούν στην Αιτωλοακαρνανία.

po-katsifaras-synentefxi-typou5

«Πρόκειται για σημαντικά έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία συνδράμουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας, αφού προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους όσο και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους» συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ όσον αφορά τα σχολικά κτίρια που κατασκευάζονται στην περιοχή σχολίασε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σχολικής στέγης που εκτελείται αυτή τη στιγμή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στους μεγάλους οδικούς άξονες τόσο την Ιόνια όσο και την Ολυμπία Οδό και στη διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής για την επανεκκίνηση των εργασιών, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως «βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο χιλιόμετρο και στα δύο σημαντικά οδικά δίκτυα».

«Τη λύση στα προβλήματά μας θα την δώσουμε εμείς. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την ρότα και την ιστορία της Δυτικής Ελλάδας» κατέληξε ο υπ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνέχεια η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά σημείωσε πως «ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας», κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τόνισε τη σημασία που έχουν για την περιοχή οι εργολαβίες που έχουν συμβασιοποιηθεί για την συντήρηση του οδικού δικτύου.

Παράλληλα, υπερθεμάτισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ήδη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ιδιαιτέρως σημαντικού για την Αιτωλοακαρνανία, και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

po-katsifaras-synentefxi-typou6

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα δώσουν την εντολή να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο μας» κατέληξε η κυρία Σταρακά.

Η σημερινή συνέντευξη που παρεχώρησαν ο κ. Κατσιφάρας και η κυρία Σταρακά στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υποψηφίων, συνεργατών, στελεχών και φίλων της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο». Μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Σύμβουλοι με την παράταξη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Π.Δ.Ε Τρύφων Φωτόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης Στάθης Τσούκαλης, Χρήστος Κωστακόπουλος, Τάκης Κοκκινοβασίλης, Γεώργιος Ζήσιμος, Γιάννης Λύτρας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.

Agriniopress Home

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...