Αυξήσεις έως και 100% στις τιμές των ξενοδοχείων!

Αυξήσεις έως και 100% στις τιμές των ξενοδοχείων!
Η κρίση κρίση και οι τιμές των ξενοδοχείων στα ουράνια. Αυξημένες έως και 100% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο είναι οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, με πρωταθλήτρια στην ακρίβεια τη Σαντορίνη.
Στο Ημεροβίγλι, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί διάσημους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος ανέρχεται στα 501 ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή κυμαινόταν στα 257 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr, ίδιο είναι το σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Σημειώνει δηλαδή αύξηση 51%.

Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10%. Φέτος τον Ιούνιο είναι στα 339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013.

Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα και στα Φηρά με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).

«Ανεμοδαρμένες» τιμές και στη Μύκονο

Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 46% σε σχέση με πέρυσι. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί των Ανέμων, θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 έδινε γύρω 126 ευρώ.

Πιο «συγκρατημένη» αύξηση τιμών σε άλλα νησιά

Στη Ρόδο οι τιμές στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ. Στην Κρήτη οι τιμές ανέβηκαν κατά 21%. Στο Ρέθυμνο συγκεκριμένα οι τιμές εδώ αγγίοζουν κατά μέσο όρο τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 ευρώ πέρυσι.

Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Ακριβότερος ο ύπνος και στην Αθήνα

Τσιμπημένες είναι οι τιμές και στην Αθήνα με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 35% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 119 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 πλήρωναν κατά μέσο όρο 88 ευρώ.

OIKONOMIAΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...