Αυστριακός καγκελάριος: Πολλοί στην Ε.Ε. έχουν υποφέρει από την πολιτική της λιτότητας

«Πολλοί στην Ευρώπη έχουν υποφέρει από την πολιτική της λιτότητας, όπως έχει υποφέρει και η πίστη τους στις υποσχέσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας για ευημερία».

Τα παραπάνω αναφέρει o καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, σε άρθρο του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

O Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταδικάζει την πολιτική της αυστηρής λιτότητας των περασμένων ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία θεωρεί αιτία των αυξανόμενων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων των πολιτών της και ζητά τη ριζική αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Κατά τον Αυστριακό καγκελάριο, για να ξαναγίνει η Ευρώπη «ήπειρος της ελπίδας», θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι δημόσιες επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προβλεπόμενες επενδύσεις, ύψους 315 εκατομμυρίων ευρώ, είναι πολύ λίγες. «Ούτε καν ο διπλασιασμός τους δεν θα ήταν αρκετός», υποστηρίζει ο Κρίστιαν Κερν.

Ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει ότι την Ευρωπαϊκή Ένωση «οι πολίτες της τη βλέπουν ως συνήγορο ενός ανέντιμου εκμοντερνισμού», ενώ παράλληλα εκείνη δεν ανταποκρίνεται «στην αποστολή της να τους προστατέψει από τις στρεβλώσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας».

Ακόμα, ο καγκελάριος της Αυστρίας προσθέτει δε ότι «οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού και συντηρητικοί πολιτικοί προσπαθούν παρερμηνεύσουν την δημοσιονομική και οικονομική κρίση ως κρίση του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας» και αυτό οδηγεί τους πολίτες στην ανασφάλεια και τους κάνει ευάλωτους σε λαϊκιστικά συνθήματα.

Ως κύρια αιτία για τη απόρριψη της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) από την Αυστρία ο καγκελάριος αναφέρει «την απομάκρυνση από την καθιερωμένη ευρωπαϊκή πράξη, να αποζημιώνονται μέσω των κρατικών μηχανισμών όσοι χάνουν από το μέτρα απελευθέρωσης (των αγορών)».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...