Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» στην Aramco

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» στην Aramco

Την κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία του πλανήτη

Ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της ανοίγει ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα, τοποθετεί πέντε νέα μέλη στο ΔΣ, ένα εκ των οποίων είναι γυναίκα, όπως μεταδίδει το Reuters. Η απόφαση έρχεται να αλώσει τον αμιγώς ανδροκρατούμενο  χαρακτήρα της εταιρείας,  η οποία μάλιστα βρίσκεται σε σημείο καμπής καθώς αναμένεται η διάθεση μεριδίου της 5% σε ΙΡΟ αργότερα αυτή τη χρονιά ή στις αρχές του 2019.  

Ο λόγος για την Lynn Laverty Elsenhans,  πρώην πρόεδρο και CEO του αμερικανικής πετρελαϊκής Sunoco, το διάστημα από το 2008 μέχρι το 2012.

2

Η Elsenhans ήταν ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, στη λίστα του Forbes, το 2008. Πριν από τη θέση της στη Sunoco, ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιας παραγωγής στη Royal Dutch Shell, όπου εργάστηκε για περισσότερο από 28 χρόνια. Ήταν επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Baker Hughes από το 2012 μέχρι το 2017 και βρίσκεται στο συμβούλιο της GlaxoSmithKline.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saudi Aramco, εκτός της  Elsenhans στο ΔΣ τοποθετούνται ο υπουργός Οικονομικών Mohammed al-Jadaan και ο υπουργός Οικονομίας Mohammed al-Tuwaijri.

Τα πέντε νέα μέλη του ΔΣ της Aramco έρχονται να προστεθούν στα άλλα έξι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih, ο οποίος είναι και πρόεδρος της εταιρείας, αλλά και ο Amin Nasser, CEO της Aramco.

Οι διορισμοί στο 11μελές συμβούλιο της Aramco γίνονται από το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330229-Ayte-einai-e-prote-gynaika-poy-espase-to-abato-sten-Aramco ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...