Αυτός είναι ο μεγαλύτερος όγκος που αφαιρέθηκε ποτέ από άνθρωπο- ζύγιζε 110 κιλα

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος όγκος που αφαιρέθηκε ποτέ από άνθρωπο- ζύγιζε 110 κιλα
Ο Γιανγκ Τζιανμπίν είναι ένας 37χρονος Κινέζος που ζει στα περίχωρα της πόλης του Πεκίνου. Όταν ήταν παιδάκι ακόμη οι γιατροί παρατήρησαν ένα μικρό σκούρο σημάδι χαμηλά στην πλάτη του, στη δεξιά πλευρά. Μέχρι τα 9 του χρόνια στην επαρχία Σανξι, όπου μεγάλωνε με την οικογένεια του, το σημαδάκι εκείνο είχε εξελιχθεί σαν μια μεγάλη ελιά.

Στα 12 του, η ελιά είχε λάβει διαστάσεις στο μέγεθος μιας ανδρικής μπουνιας. Οι γιατροί τότε τόνισαν πως ο Γιανγκ έπρεπε να χειρουργηθεί για να του αφαιρεθεί αυτός ο όγκος που σημειωτέων, δεν ήταν κακοήθης. Και πράγματι έτσι έγινε. Όμως μετά από μερικά χρόνια, όταν ο Κινέζος έμπαινε στα 20, ο όγκος άρχισε να δημιουργείται πάλι και μάλιστα γινόταν ακόμη μεγαλύτερος.

Στα 37 του ο Κινέζος δεν μπορούσε όχι μόνο να περπατήσει εξαιτίας του όγκου, αλλά ούτε καν να κουνηθεί, αφού ο όγκος ζύγιζε περίπου 110 κιλά. Στο «Νοσοκομείο του Λαού» , όπου οι γιατροί τον εξέτασαν αποφασίστηκε τάχιστα να αφαιρεθεί όλο αυτό το πράγμα. Οι χειρουργοί που ανέλαβαν το εγχείρημα αυτό ήταν 9 μαζί με τον επικεφαλής χειρουργό τον καθηγητή Χου Τσιεν Ντιαμ.

Η επέμβαση διήρκησε 16 ώρες. Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης ο ασθενής έλαβε 5.000 ml αίματος, ποσότητα που ξεπερνάει τη συνολική ποσότητα αίματος στο σώμα ενός ενήλικα. Τελικά όλα πήγαν καλά ενώ ο καθηγητής Ντιάμ δήλωσε πως: «μιλάμε για νευροϊνωμάτωση, μία γενετική διαταραχή που επηρεάζει τη φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη των κυττάρων των ιστών. Σε λίγο καιρό ο ασθενής θα ξαναβρεί τους φυσιολογικούς του ρυθμούς»

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...