Αχτσιόγλου στην «Die Tageszeitung»: Η ανάπτυξη επιστρέφει

Αχτσιόγλου στην «Die Tageszeitung»: Η ανάπτυξη επιστρέφει

Αχτσιόγλου

“Καταφέραμε να μειώσουμε την αδήλωτη εργασία από το 19% στο 13% – Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής”

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Tageszeitung», τονίζει ότι «Η ανάπτυξη επιστρέφει».

Αναφερόμενη στη δημοσιονομική πορεία της χώρας, υπογραμμίζει ότι «πετύχαμε να υπερβούμε τους στόχους για το πλεόνασμα, όπως αυτοί είχαν καθοριστεί στο Eurogroup, οπότε τώρα μπορούμε να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Η κ. Αχτσιόγλου μιλάει για τις προσπάθειες της κυβέρνησης αναφορικά με την καταπολέμηση της παραοικονομίας, τονίζοντας: «Καταφέραμε να μειώσουμε την αδήλωτη εργασία από το 19% στο 13%, μέσω της ενδυνάμωσης τους Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της χρήσης του νέου Πληροφοριακού Συστήματός του, αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι οποίες αποδίδουν σιγά σιγά καρπούς, γεγονός που αποτυπώνεται στους προϋπολογισμούς του 2017 και του 2018».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής» συνεχίζει και δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα οριστικά. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «περίπου 30.000 έλεγχοι έλαβαν χώρα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του 2017, ως μέρος της προσπάθειάς μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής», ενώ, «όποια επιχείρηση βρεθεί να μην εκδίδει αποδείξεις, κλείνει για 48 ώρες».

Για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων τονίζει ότι «για να έχουμε μία περισσότερο δίκαιη κοινωνία, το κύριο συστατικό είναι οι μισθοί». «Θα επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες απογυμνώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι αρχές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης θα επανέλθουν σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2018», συνεχίζει.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας στις χρηματοοικονομικές αγορές και να επιτύχουμε την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα επιτόκια βρίσκονται σε πορεία συνεχούς μείωσης και έχουμε αρχίσει να συσσωρεύουμε αποθεματικά, για να διευκολυνθούμε. Χρειαζόμαστε, παρόλα αυτά, μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους. Το Eurogroup συμφωνεί, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311910-Achtsiogloy-sten-Die-Tageszeitung-E-anaptyxe-epistrephei ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...