Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018

Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018

Ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, με 15% αύξηση των αφίξεων το 2017

 

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOPRESA για την προώθηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων.

 

Θετικά είναι τα μηνύματα για το ελληνικό Τουρισμό, με διψήφια αύξηση καταγράφουν οι αφίξεις Γάλλων τουριστών το 2017 και ισχυρή ζήτηση η οποία έχει ήδη φανεί για το 2018, με αύξηση της τάξης του 10% στις προκρατήσεις. Το 2017 θα κλείσει με αύξηση 15%  των αφίξεων σε σχέση με το 2016. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια. Η υπουργός  Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας στο πλαίσιο της  Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa,  στο Παρίσι όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο και έχουν δυναμική  παρουσία.

 

Ειδικά στην αγορά της Γαλλίας, υπάρχει σημαντική αύξηση στο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα. Αν και στο παρελθόν η Ελλάδα αποτελούσε  τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και  προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία,  το2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους. 

1

 

Οι εκπρόσωποι κορυφαίων  tour operators, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel τόνισαν  στην Έλενα Κουντουρά  ότι η Ελλάδα εξελίσσεται  σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας τους και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα και με την αποτελεσματική  συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας, διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων. 

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας  ενημέρωσαν  ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η  συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.

Ειδικότερα:

 


·        

Η Air France προτίθεται να αυξήσει  τον συνολικό αριθμό των πτήσεων της για την Ελλάδα, να  διατηρήσει  τη νέα σύνδεση Τουλούζη- Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και να επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.


·        

Η Transavia France επίσης θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στη επιμήκυνση του θερινού πτητικού προγράμματος σε σχέση με το 2017.

 

Η υπουργός, πραγματοποίησε συνάντηση  με τον κύριο Jean- Pierre Mas, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας, LesEnterprisesduVoyage, που την ενημέρωσε για την εξαιρετική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα το 2017 που συνεχίζεται  και το 2018. Επίσης συζήτησαν για την  διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης το 2018, όπου η Υπουργός διεκδικεί να  πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

2

 

Στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον επικεφαλής  του Εθνικού Οργανισμού της Γαλλίας, ATOUΤ France, κ. Christian Μantei. Επιβεβαιώθηκε  η κοινή βούληση για  στενότερη συνεργασία και  ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τουρισμό. Ο κ. Mantei συνεχάρη την κα Κουντουρά για την προεδρία της Ελλάδας στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό στο Παρίσι 2 και 3 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει και ο ίδιος.

 

Με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γαλλίας,  Benjamin Griveaux η υπουργός συζήτησε τις οικονομικές και τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών.  Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Γάλλος αξιωματούχος μίλησε με θερμά λόγια και εξέφρασε την αγάπη του για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι αποτελεί προορισμό που επιλέγει για τις διακοπές του.

 

Το πρόγραμμα στην TOPResa συνεχίζεται με συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον ελληνικό τουρισμό, και με  επαφές του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα με εξειδικευμένους touroperators.

 

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία TOPRESA με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 17 συνεκθέτες. 

Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού,  με την παρουσία  μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας της Γαλλίας και δημοσιογράφων γαλλικών ΜΜΕ.

Καθ’  όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ “Greece a 365-Day Destination”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303151-Ayxese-10-katagraphetai-ede-stis-prokrateseis-gia-to-2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...