Αύξηση 26% στην κρουαζιέρα, μέσα στο 2016!

Κρουαζιέρα

ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ!

Νέα σημαντική πηγή εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό, μπορεί να αποτελέσει η Κρουαζιέρα, με την χώρα να έχει  τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα και ήδη κόντρα στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του έτους, όπως κλειστά λιμάνια λόγω απεργιών ή προσφυγικών καταυλισμών, κατεγράφη  αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών της τάξεως του 26%!

Στην  πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που συστάθηκε πρόσφατα με κοινή απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Δρίτσα και της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά,  έπεσαν στο τραπέζι, η χάραξη και η εφαρμογή του κοινού και ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική κρουαζιέρα. Συμμετείχαν 28  εκπρόσωποι  φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,  καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής, έγινε αποτύπωση και συζήτηση της εικόνας και των εξελίξεων στον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και τέθηκαν οι προτεραιότητες και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των στόχων της Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση επισημάνθηκε ακόμη, η σημαντική δυναμική που καταγράφει το λιμάνι του Πειραιά ως homeport στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα προσωρινά  στοιχεία του ΟΛΠ για το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταγράφεται  14% αύξηση στο homeporting σε σχέση με το 2015.

Θ. Δρίτσας: τεράστιες προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα!

«Ας ενωθούμε  με εργαλείο την  Εθνική  Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει  τη χάραξη μιας κοινής και ενιαίας στρατηγικής  προώθησης των απαιτούμενων μέτρων και  κινήτρων βελτίωσης, ώστε να τα αξιοποιήσουμε  όλα αυτά, προς όφελoς της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε κατάτην τοποθέτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας που στην συνέχεια επισήμανε ότι, η κρουαζιέρα στην Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές.

Οι συνεργασίες ενισχύουν τον Τουρισμό, τόνισε η Ελ. Κουντουρά

Καθοριστικός ο ρόλος που έχει ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής ως προορισμού θαλάσσιου τουρισμού, μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας, τη διασύνδεση με νέες αγορές και τη στρατηγική προτεραιότητα στην ανάπτυξη του κλάδου, μετά και τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Έλενα Κουντουρά, που αναφερόμενη στην δική της αρμοδιότητα, τον Τουρισμό, τόνισε πως η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας,  είναι βασική προτεραιότητα της νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την αύξηση των αφίξεων και των εσόδων τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Με βάση τα στοιχεία της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ)  το 2015 είχε καταγραφεί έναντι του 2014,  αύξηση της τάξεως του 12% στον αριθμό  των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν ελληνικά λιμάνια φτάνοντας τα 4.281, ενώ σύμφωνα και με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος υπήρξε αύξηση κατά 9,9% των επισκεπτών κρουαζιέρας και αύξηση 10,2% των συνολικών εισπράξεων από ταξιδιώτες σε σχέση με το 2014.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...