Αύριο στα Εκπαιδευτήρια Πάνου στις 9.15 τα προκριματικά πρωταθλήματα σκακιού

bb
Ξεκινά αύριο Σάββατο 5/3 στις 9.15 το πρωϊ στα εκπαιδευτήρια Πάνου η προκριματική φάση σχολικού σκακιού για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού. Σε αυτή συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων των δήμων Θέρμου, Ναυπακτίας και Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.Οι προκριματικοί αυτοί αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων  πρωταθλημάτων τα οποία διεξάγονται κάθε χρόνο, υπό την ευθύνη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).
Οι προκριθέντες συμμετέχουν στον τελικό γύρο της Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Πάτρα και από τον οποίο θα προκύψουν  νικητές του τελικού γύρου οι οποίοι συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών 2016. 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (χωρίς παράβολο) και η μοναδική προϋπόθεση είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίζουν τις βασικές κινήσεις στο σκάκι.
Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ www.essp.gr και εναλλακτικά στο email [email protected].(Τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται είναι το ονοματεπώνυμο του μαθητή και του γονέα ή κηδεμόνα, το σχολείο φοίτησης, και τηλέφωνο ή  e-mail επικοινωνίας).
Οι μαθητές και μαθήτριες που θα προσέλθουν στους αγώνες χωρίς να έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την συμμετοχή του, θα συμμετέχουν στους αγώνες από στον 2ο γύρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο         5 Μαρτίου  2016         Τελετή Έναρξης         Έναρξη 09:15π.μ.
Σάββατο         5 Μαρτίου  2016         1ος – 5ος Γύρος          Έναρξη 10:00π.μ.
Σάββατο         5 Μαρτίου  2016         Τελετή Λήξης              Έναρξη 02:00μ.μ.
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο, ώρα 09:15π.μ. – 09:45π.μ.
Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 09:45 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από το δεύτερο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό 5 γύρων ανά τάξη.
Αν σε κάποια τάξη δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός αθλητών για να διεξαχθεί ελβετικό 5 γύρων τότε η τάξη θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Μετάλλια στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες κάθε τάξης. Επίσης θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα.
9ea1c859-71b2-438d-bb23-bc680b9e7380

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...