Βαλένθια: Πέταξαν 145 τόνους τομάτας στο ετήσιο φεστιβάλ Tomatina (Βίντεο)

bb

Βαλένθια: Πέταξαν 145 τόνους τομάτας στο ετήσιο φεστιβάλ Tomatina (Βίντεο)

Βαλένθια: Πέταξαν 145 τόνους τομάτας στο ετήσιο φεστιβάλ Tomatina

Χιλιάδες συνέρρευσαν στο ετήσιο φεστιβάλ Tomatina που διοργανώνεται στην Μπουνιόλ της Βαλένθια στα ανατολικά της Ισπανίας.

Μόλις κηρύχθηκε η έναρξη της ντοματομαχίας, έξι φορτηγά γεμάτα από κιβώτια με υπερώριμες τομάτες κατευθύνθηκαν στον κεντρικό δρόμο της μικρής πόλης προμηθεύοντας πολεμοφόδια τους συμμετέχοντας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ορισμένοι φορούσαν γυαλιά ηλίου ή γυαλιά κολύμβησης για να προστατεύουν τα μάτια τους καθώς όλοι τους ήταν πασαλειμμένοι με κόκκινο πολτό.

Το φεστιβάλ Tomatina λέγεται ότι προήλθε από έναν τσακωμό που ξέσπασε αυθόρμητα ανάμεσα στους χωρικούς το 1945. Ο ντοματοπόλεμος είχε απαγορευτεί για λίγο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 μεσούσης της δικτατορίας του Φράνκο αλλά σήμερα προσελκύει χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και ξένους τουρίστες. Η Tomatina διοργανώνεται την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου και φέτος συμπληρώνει τα 73 της χρόνια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/340920-Balenthia-Petaxan-145-tonoys-tomatas-sto-etesio-phestibal-Tomatina-Binteo ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...