Βαρβιτσιώτης: Το βορειοανατολικό Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως «αποθήκη ψυχών»

Βαρβιτσιώτης: Το βορειοανατολικό Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως «αποθήκη ψυχών»

«Η επίτευξη αποτελεσματικότερης αντιπροσώπευσης είναι κάτι που δεν προσφέρεται για τακτικισμούς. Απαιτεί ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Επειδή αφορά το σύνολο του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματός μας. Έχει να κάνει με την ίδια τη Δημοκρατία μας. Δε γίνεται, επομένως, να την επικαλούμαστε μόνο όποτε μας συμφέρει. Και δε γίνεται, επίσης, να την εφαρμόζουμε μόνο όταν μας “βολεύει”» τόνισε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontra News, πρόσθεσε πως η ανάγκη αναδιάρθρωσης των εκλογικών περιφερειών είναι κάτι που ο ίδιος έχει επισημάνει από το 2004.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από την ίδρυση κάποιου νέου κόμματος καθώς όπως λέει σε μια Δημοκρατία κάθε νέα πρόταση είναι καλοδεχούμενη, και ανέφερε πως το ζητούμενο δεν είναι τόσο το να ιδρύσεις κόμμα, όσο το να αντέξει εκείνο στο χρόνο.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την εκτίμηση πως το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, που αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει να δρομολογεί ήδη την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό, δεν θα σταματήσει κάθε του ενέργεια τον προσεχή Γενάρη, «επειδή θα φοβηθεί που ο κ. Καμμένος θα αποφασίσει τότε να αλλάξει την άποψή του και να μην ψηφίσει τη συμφωνία, σε δεύτερο βαθμό».

Για τα ζητήματα της οικονομίας εξέφρασε την απορία του για το πώς γίνεται η Κυβέρνηση, από τη μια, να διατρανώνει την έξοδο από τα Μνημόνια και, από την άλλη, να λέει ότι θα διαπραγματευτεί τότε και το κόψιμο των συντάξεων.

Μάλιστα αναφορικά με ενδεχόμενες πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν στη ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού προσθέτοντας πως παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, δε θα διστάσει να συγκρουστεί με τον οποιοδήποτε, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μοσκοβισί.

Τέλος αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως «πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι δε γίνεται το βόρειο-ανατολικό Αιγαίο να συνεχίσει να λειτουργεί άλλο ως “αποθήκη ψυχών-μεταναστών” εν ονόματι όλης της Ευρώπης».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337442-Barbitsiotes-To-boreioanatoliko-Aigaio-den-mporei-na-synechisei-na-leitoyrgei-os-apotheke-psychon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...