Βασιλειάδης: Χίλιες δικογραφίες έως σήμερα από τη λίστα Μπόργιανς

Σάββατο 25/06/2016 – 09:40Βασιλειάδης“ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ”                                          Χίλιες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί έως σήμερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεκριμένες υποθέσεις «έχουν πάρει τον δρόμο τους», ενώ σύντομα αναμένονται για τα πρώτα οικονομικά οφέλη.
Μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, εκτίμησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εμπλέκονται σ’ αυτές τις υποθέσεις, δείχνει τη διάθεση να συμβιβαστεί και να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί».
«Για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία, στα μέσα του Ιουλίου, θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία, με βάση τη δουλειά που έχει γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης.
Η λίστα Μπόργιανς αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών αρχών με το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
«Η συμφωνία, πέρα από τη λίστα, προχωράει χωρίς πολλές φωνές, χωρίς πολλές ανακοινώσεις, και θα ακολουθήσει ταξίδι Γερμανών εκπαιδευτών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...