Βελγικός Τύπος: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση

Βελγικός Τύπος: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση

De Tijd: Οριστικό τέλος της ελληνικής ύφεσης μετά από οκτώ χρόνια

Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η ελληνική οικονομία καταφέρνει να αναπτύσσεται επί τέσσερα συνεχή τρίμηνα και αυτό εξέπληξε ευχάριστα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Μάλιστα, στο Βέλγιο, η εφημερίδα “De Tijd”, κυκλοφόρησε με τίτλο «Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση».

 Οι επιτυχίες που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν σβήσει τις φωτιές της αβεβαιότητας, που το 2015, παραλίγο να κάψουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, το σημερινό δημοσίευμα δείχνει ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία εξόδου από το μνημόνιο. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται στο οριστικό τέλος της ύφεσης που επί οκτώ χρόνια έπληττε τη χώρα, σημειώνοντας όμως, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2017 είναι κατά τι χαμηλότεροι από τις αρχικές προβλέψεις και τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς.

Η γενική εικόνα είναι θετική και οι ευρωπαίοι οικονομολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς στέκονται στην αδυναμία της Αθήνας να επιτύχει τις προβλέψεις που είχαν γίνει το 2017, από την Κυβέρνηση και την Κομισιόν και έφταναν το 2,7% και 2,1%. Σε κάθε περίπτωση, οι συντάκτες του δημοσιεύματος, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτό, επειδή τα τελευταία οκτώ χρόνια, το ΑΕΠ απώλεσε το 25% του όγκου του και το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό. Αναφορά γίνεται και στην υψηλή ανεργία, σημειώνοντας ότι το ένα πέμπτο του πληθυσμού παραμένει χωρίς δουλειά. Σύμφωνα με τους Βέλγους, η πορεία είναι θετική, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324203-Belgikos-Typos-Oi-Ellenes-aphenoyn-piso-toys-ten-yphese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...