Βιομηχανία: Αυξήθηκε 0,4% ο τζίρος τον Ιούλιο

bb
Βιομηχανία: Αυξήθηκε 0,4% ο τζίρος τον Ιούλιο
Αύξηση 0,4% κατέγραψε ο τζίρος τη βιομηχανία τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, ενώ στο 12μηνο Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, μειώθηκε 4,4%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 0,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012 – Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 4,4%, έναντι μείωσης 1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη κατά 0,4% τον Ιούλιο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

1. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

2. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,2%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: χημικών προϊόντων, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

• Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 2,7%.

• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,9%.

OIKONOMIA

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...