Βλαστός : «Τελείωσα με την παρανομία»

bb

Βλαστός : «Τελείωσα με την παρανομία»

Ισόβια του επέβαλλε το δικαστήριο για την απαγωγή Παναγόπουλου- Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε 3 από τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν

Με μια δήλωση που ερμηνεύεται ως απόσυρση από την «ενεργό δράση» ο Παναγιώτης Βλαστός είπε στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον καταδίκασαν σε ισόβια και επιπλέον 36χρόνια (συγχωνεύονται σε 23) για την υπόθεση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος «τελείωσα με την παρανομία».  Πρόκειται για μια «ιστορική» παραδοχή ενός από τους ανθρώπους που απασχόλησαν όσο λίγοι τις διωκτικές αρχές από τη δεκαετία του 90 έως και σήμερα.  Με τη λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Βλαστό του είπε ότι υπάρχουν ακόμη νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει όπως η αίτηση χάριτος ή να αιτηθεί αποφυλάκιση επικαλούμενος ανήκεστο βλάβη καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Βλαστός: Σέβομαι την απόφασή σας. Θα πάω όμως παραπάνω. Εγώ έχω σβήσει 20 χρόνια μέσα στη φυλακή.

Πρόεδρος: όμως παραβιάσατε δύο φορές την αναστολή

Βλαστός: ήμουν λάθος εκεί. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στα δικαστήρια σας

Πρόεδρος: προσπαθήσαμε να μην αδικήσουμε κάποιον. Ευχαριστώ πολύ όλους

Εισαγγελέας Παν. Αγγελόπουλος: τον παράδεισο τον άνοιξε πρώτος ο ληστής. Εμείς όλοι είμαστε πολύ πίσω

Συνήγορος υπεράσπισης: Ο ληστής τις είχε το Χριστό δίπλα του.

Εισαγγελέας :και ο Παναγιώτης τον έχει

Ο συνήγορός του Φρ. Ραγκούσης είπε πως «με μία συγκινητική δήλωση ο Παναγιώτης Βλαστός στάθηκε απέναντι στους δικαστές του δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι τελείωσε με την παρανομία. Η απόφαση του Εφετείου διαφοροποιήθηκε από εκείνη του πρωτόδικου δικαστηρίου καθώς του επέβαλε μία φορά ισόβια αντί για δύο που είχαν επιβληθεί εσφαλμένα στο πρωτο. Και θα προχωρήσει στο αναιρετικό στάδιο με την πίστη και την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη δεν θα αργήσει».

ΠΟΙΝΕΣ

Μετα από 3 χρόνια το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδίδεται η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, αναγνώρισε ελαφρυντικά σε 3 από τους 14 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοικοι και επέβαλε τις εξής ποινές:

Παναγιώτης Βλαστός, ισόβια και 36 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 23 χρόνια.

Ιωάννης Σκαφτούρος, κάθειρξη 6 ετών

Απόστολος Πετράκης, κάθειρξη 18 ετών

Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών

Γιώργος Κατσαγιάννης, ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια

Χαράλαμπος Μουστάκας,  κάθειρξη 8 ετών

Γιώργος Τρομπούκης,  κάθειρξη 10 ετών

Βασίλης Στεφανάκος, φυλάκιση 3 ετών (Η ποινή του μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα).

Ιωάννης Θώδης, κάθειρξη 9 ετών,  Κωνσταντίνος Ανδρέου και Boban Ristevski κάθειρξη 10 ετών,  Εμμανουήλ Σκαρλάτος 7 ετών,  Παναγιώτης Σοιλέδης 8 ετών, Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου, φυλάκιση 2 ετών.

Για τον Σερβο-Σκοπιανό διατάχθηκε η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του στην Ελλάδα.

Για όλους τους ισοβίτες αποφασίστηκε διαρκής στερηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Οι δικαστες αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους Χαραλαμπο Μουστακα (μετεφηβικής ηλικίας), Πολυτίμη Γεωργά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη ) και Βασιλη Στεφανάκο (μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

«Η αναγνώριση από το Δικαστήριο ελαφρυντικού στον εντολέα μου και η μείωση της πρωτοδίκως επιβληθείσας κάθειρξης των 19 ετών σε 8 έτη είναι δίκαιη και απόλυτα συμβατή με την τρίχρονη διαδικασία και την όλη συμπεριφορά και προσωπικότητα του Χαράλαμπου Μουστάκα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303666-Blastos-Teleiosa-me-ten-paranomia ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...