Βούτσης: Μόνο με συναίνεση η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων

bb
Βούτσης: Μόνο με συναίνεση η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων

Τη βούληση της κυβέρνησης για τη διεύρυνση της υποχρεωτικής ανάρτησης των πόθεν έσχες και άλλων κρατικών λειτουργών, δημοσίων προσώπων και παραγόντων όπως «δικαστικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών», διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πλήρη τη συναίνεσή τους, μέσα από ευρύ διάλογο.

«Αν δεν υπάρξει συναίνεση θα συνεχίσουμε έτσι όπως είναι, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας ταυτοχρόνως άτυπες συναντήσεις για διάλογο με τους επαγγελματικούς φορείς, ιδίως δε με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση προς την κατεύθυνση της συναίνεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση «συμψηφισμού» στην ανάρτηση των δηλώσεών τους, αλλά, «δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται μόνο το πολιτικό σύστημα στο επίκεντρο και όλοι οι άλλοι να είναι στο απυρόβλητο».

«Δεν υπάρχει κανενός είδους εμπάθεια για να τεθούν και άλλες κατηγορίες στην υποχρέωση της ανάρτησης των πόθεν έσχες, όμως δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα», προσέθεσε ο Νίκος Βούτσης, αποσαφηνίζοντας και πάλι ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα μονομερώς».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...