Βούτσης: «Ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων παραμένει ο ίδιος, χωρίς αιφνιδιασμούς»

bb

Βούτσης: «Ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων παραμένει ο ίδιος, χωρίς αιφνιδιασμούς»

Για όσα πρέπει να γίνουν μετά την τραγωδία – μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού -, για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που οδηγούσε τους πολίτες στην αυθαιρεσία στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων, καθώς και για τα ψευδή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση για προσωρινή άρση κατεδάφισης αυθαιρέτου, μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε, με αφορμή δημοσιεύματα ότι επί υπουργίας του στο υπ. Εσωτερικών το 2015, ότι ήρθε μια περίπτωση ενός κυρίου που δεν τον ήξερε, ούτε τον έχει γνωρίσει, σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης ακινήτου, υπήρχε απόφαση του αρμόδιου Δήμου η οποία επίσης ζητούσε αναστολή, ενώ και ο ιδιοκτήτης του ζητούσε αναστολή, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία γι’ αυτό το κτίσμα και όπως χαρακτηριστικά είπε «δώσαμε την προσωρινή αναστολή», «ήταν κείμενο αυστηρά διατυπωμένο» και «έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στα λάθη της τωρινής κυβέρνησης, στις καθυστερήσεις «πέραν της τραγωδίας, καθώς αυτά τα πράγματα δεν συμψηφίζονται» όπως τόνισε, ενώ επισήμανε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και  του ΠΑΣΟΚ που τις κρύβουν.

Για τον ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες δήλωσε ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η προσπάθεια. Μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, όπως είπε, ενώ σε αυτό συμβάλλουν δημόσιοι φορείς καθώς και δωρητές που προσφέρουν υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι αυτός ο λογαριασμός δεν είναι ο «λογαριασμός Μολυβιάτη» για τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος από την κυβέρνηση που διαδέχτηκε τον κ. Μολυβιάτη. Ο ισχύον λογαριασμός δεν σχετίζεται με ίδρυμα, τόνισε, ενώ εξήγησε ότι είναι του Υπουργείου Οικονομικών και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 40.000 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα έχουν καταθέσει μεγάλοι δωρητές.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι απάντηση στις όποιες φοβίες καλλιεργηθούν αναφορικά με την κατεδάφιση αυθαιρέτων θα είναι «η απολύτως πειστική εφαρμογή των μέτρων» και «θα αφορά στις τελεσίδικες αποφάσεις» για αυθαίρετα κτίσματα ενώ σημείωσε ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που από το υστέρημα τους έφτιαξαν σπίτι χωρίς να αυθαιρετούν και αυτό ο κόσμος θα αισθανθεί ότι εκπροσωπείται, ενώ εξέφρασε την πίστη του στην κρίση της κοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει νευρικότητα, αλλά και επαναλαμβανόμενη βιασύνη ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση «για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου, έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα αποτελούν τον κορμό του επόμενου προϋπολογισμού», τόνισε.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που όπως σημείωσε «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της» και αυτό είναι δυστύχημα, πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμη για τις επιχειρησιακές ευθύνες αναφορικά με την τραγωδία, ευθύνες τις οποίες αναζητά η Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος της Βουλής έκλεισε την τοποθέτηση του επισημαίνοντας ότι «ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από αυτό το τραγικό συμβάν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον – ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία – να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ότι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και αυτό κρατήστε ως δέσμευση» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339386-Boytses-O-odikos-chartes-ton-politikon-exelixeon-paramenei-o-idios-choris-aiphnidiasmoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...