Γεννηματά: «Χρειάζεται εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό»

Γεννηματά: «Χρειάζεται εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό»

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 20/02/2016 – 18:09

Γεννηματά

Τη συγκρότηση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που εγείρει η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στο Αιγαίο, ζήτησε κατά τη συζήτηση του παράλληλου προγράμματος στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επικέντρωσε την ομιλία της στα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης, εξαπολύοντας αλλεπάλληλες επιθέσεις στον πρωθυπουργό.

«Δεν έχουμε χρόνο ούτε τη πολυτέλεια να μετράμε τα λάθη της κυβέρνησής σας», είπε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «πρέπει να διαμορφωθεί εθνική στρατηγική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργείτε μονομερώς και μετά θα ζητάτε να βάλουμε πλάτη! Αυτό δεν λέγεται συνεννόηση αλλά εκβιασμός».

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε ακόμα, την ανησυχία της για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της χώρα και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός, η Ελλάδα κινδυνεύει πότε να βγει από το ευρώ και πότε από την Σένγκεν.

«Εσείς τι κάνατε για να περιορίσετε τους κινδύνους για τη χώρα; Γιατί μιλάτε για πατριωτική πολιτική; Ακολουθήσατε τη τακτική του 15’ με αδράνεια, αμηχανία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα!», ανέφερε ακόμα η Φώφη Γεννηματά.

«Είχατε Βαρουφάκιδες στο προσφυγικό που δήλωναν ότι είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Πόσες μικρούς βαρουφάκιδες έχετε; Είστε ή δεν είστε ο υπεύθυνος πρωθυπουργός; Αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη για τα λάθη σας», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: eurokinissi

 

 

 

 

 

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...