Γερμανία – Γαλλία , η τιτανομαχία που οδηγεί στο μεγάλο τελικό!

Μεγάλος ημιτελικός απόψε στη Μασσαλία! Γερμανία και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στο μεγάλο τελικό, εκεί όπου ήδη από χθές περιμένει η Πορτογαλία.

a.espncdn.com

Η Γαλλία ως διοργανώτρια έχοντας και τον κόσμο δίπλα της, είναι έστω και στις λεπτομέρειες το φαβορί της σημερινής αναμέτρησης αν αναλογιστεί κανείς και στις σημαντικές απουσίες που θα έχει η Γερμανία. Οι τρικολόρ στη μέχρι τώρα πορεία τους είναι αήττητοι έχοντας μάλιστα τη καλύτερη επίθεση του τουρνουά με 11 γκόλ, τα περισσότερα τα πέτυχαν με τους Ισλανδούς στο 5-2.
με Ρουμανία 2-1
με Αλβανία  2-0
με Ελβετία 0-0
με Ιρλανδία 2-1
με Ισλανδία  5-2
Μέχρι στιγμής οι Γάλλοι, δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο μεγαθήριο στη διοργάνωση, τώρα παίζουν με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Ντεσάν. Το θετικό είναι οτι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμού, ούτε τιμωρίες για τους Γάλλους, είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι, πράγμα που κάνει τον Ντιντιέ Ντεσάν πανευτυχή! Στους παίκτες όπου στηρίζεται η Γαλλία, είναι αναμφισβήτητα στον πρώτο της σκόρερ τον Γκριεζμάν (4 γκόλ), στον εξαιρετικά ταλαντούχο και πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή Παγέ, στο μεγάλο της αστέρι Πόλ Πογκμπά, αλλά και στον Ολιβιέ Ζιρού που μέχρι τώρα έχει 3 γκόλ στη διοργάνωση.

Η πιθανή ενδεκάδα της Γαλλίας :
Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Ζιρού, Παγιέτ

2016-06-13t060159z_1_lynxnpec5c0ad_rtroptp_3_soccer-euro-ger-ukr-800

Η Γερμανία με κεκτημένη ταχύτητα απ΄τη μεγάλη πρόκριση επί της Ιταλίας, είναι διατεθειμένη να αποδείξει σε όλους οτι μπορεί να κατακτήσει το Euro, και οτι αυτό δε χωράει καμία αμφισβήτηση. Οι Γερμανοί διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του τουρνουά με 1 γκόλ μόλις παθητικό, κι αυτό με το πέναλτι απ’τον Μπονούτσι, και με καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, διεκδικούν πάλι ακόμα ένα βαρύτιμο τρόπαιο. Εύκολα προκρίθηκαν απ΄τον όμιλό τους τα πάντσερ, ενώ στους ”16” δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Σλοβάκους. Τα χρειάστηκαν όμως στα προημιτελικά απέναντι στην Ιταλία, εκεί όπου εκτελέστηκαν 18 πέναλτι και με το Νόιερ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής , προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Οι Γερμανοί επίσης είναι αήττητοι στο Euro όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία.
με Ουκρανία 2-0
με Πολωνία 0-0
με Β.Ιρλανδία  1-0
με Σλοβακία  3-0
με Ιταλία  1-1 (παρ.0-0/ πέν. 6-5)

Πολλές και σημαντικές οι απουσίες για τον Γιοάκιμ Λέβ, καθώς εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκόμεζ και Κεντίρα, ενώ θα απουσιάσει λόγω καρτών ο Χούμελς. Στα θετικά το γεγονός οτι ο Σβαϊνστάιγκερ ξεπέρασε τελικά τον τραυματισμό του και θα είναι κανονικά στο σχήμα των Γερμανών. Σημαντική η παρουσία του Οζίλ στο χώρο του κέντρου, όπως και του Κροός. Ο Μίλερ είναι επίσης απ΄τους πολύτιμους παίκτες της Γερμανίας μεσοεπιθετικά, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η επιστροφή του Γκέτσε στη βασική ενδεκάδα της νασιονάλμανσαφτ.

Η πιθανή ενδεκάδα της Γερμανίας :
Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Έκτορ, Κρός, Σβαϊνστάιγκερ, Ντράξλερ, Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ

Προγνωστικά : Σ’ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, που θα μπορούσε να ήταν και τελικός, δύσκολα χωράνε προβλέψεις. Παρ’όλα αυτά βάση των απουσιών των Γερμανών, και βάση της ώθησης που θα δώσει ο κόσμος στη Γαλλία, ίσως η νίκη-πρόκριση της Γαλλίας περιέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Όμως μη ξεχνάμε και τη δυναμική των Γερμανών, παρά τις απουσίες, έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και εν τέλει να βρεθούν αυτοί στον τελικό της Κυριακής.

Εμείς ευχόμαστε να το απολαύσουμε…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...