Γερμανία: Ο υπουργός Ειδικών Υποθέσεων, Πέτερ Αλτμάιερ, προσωρινός υπ. Οικονομικών

Γερμανία: Ο υπουργός Ειδικών Υποθέσεων, Πέτερ Αλτμάιερ, προσωρινός υπ. Οικονομικών

Γερμανία

Τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και οριστεί ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος του κάτω σώματος (Μπούντεσταγκ) του γερμανικού κοινοβουλίου, αναλαμβάνει ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Υποθέσεων Πέτερ Αλτμάιερ.

Ο κ. Αλτμάιερ, εκ των στενότερων συνεργατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα είναι «μεταβατικός υπουργός Οικονομικών», σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung και της Ραδιοφωνίας Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR).

Την Πέμπτη αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας η Αντρέα Νάλες, η οποία έξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), που θα είναι, εκτός απροόπτου, αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα Μπούντεσταγκ.

Μεταβατικά, το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε η Καταρίνα Μπάρλεϊ (SPD), υπουργός για θέματα Οικογένειας.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει και τυπικά η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303230-Germania-O-ypoyrgos-Eidikon-Ypotheseon-Peter-Altmaier-prosorinos-yp-Oikonomikon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...