Γιατί Χριστούγεννα πως προέκυψε η 25η Δεκεμβριου

bb
Γιατί Χριστούγεννα πως προέκυψε η 25η Δεκεμβριου

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα πήραν την θέση των κοκ και των προφιτερόλ από τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, το ραδιόφωνο παίζει στο repeat το «Last Christmas» των Wham! και η τηλεόραση προβάλει ταινίες όπως το «Μόνος στο Σπίτι» και το «Love Actually». Για όσους ακόμα δεν καταλάβατε, ναι, ήρθαν και πάλι τα Χριστούγεννα.

Πόσο καλά όμως γνωρίζετε αυτή την γιορτή του χρόνου; Εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις μύθους που πιθανότατα να πιστεύετε για τα Χριστούγεννα.

Η 25η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Ιησού

Μπορεί η λέξη «Χριστούγεννα» να προέρχεται από το όνομα «Χριστός» και το ρήμα «γεννώ», όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός ως ιστορικό (και θνητό) πρόσωπο. Οι ιστορικοί και oι θεολόγοι διαφωνούν στο πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός, με τους επικρατέστερους μήνες να είναι ο Σεπτέμβριος και ο Μάρτιος.

Οι πρώτοι Χριστιανοί συνήθιζαν να γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημέρα μαζί με την Βάπτιση του Ιησού στις 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια). Αργότερα, η ημερομηνία μεταφέρθηκε στην 25η Δεκεμβρίου, ημέρα που οι αρχαίοι Ρωμαίοι αφιέρωναν στον θεό Ήλιο. Η αλλαγή έγινε περισσότερο για να διεξαχθεί ομαλά η μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό, καθώς επίσης επειδή ο Χριστός συμβολίζει τη «Γνώση» και την «Αλήθεια», έννοιες που συνδέουμε με το φως και τον ήλιο.

Ο Άγιος Βασίλης φορούσε πάντοτε κόκκινη στολή

O Άγιος Βασίλης, ο γενειοφόρος παππούς που φέρνει δώρα στα φρόνιμα παιδιά την ημέρα των Χριστουγέννων, εκτός από το γεγονός ότι δεν διαθέτει μόνο ένα όνομα, δεν φορούσε πάντοτε κόκκινη στολή. Πριν τον 20ο αιώνα, εικόνες του Αγίου τον έδειχναν να φορά στολές με πολύχρωμες στολές, με επικρατέστερα χρώματα το μπλε και το μωβ.

Όλα άλλαξαν όμως το 1930, όταν η Coca Cola προσέλαβε τον Αμερικανό καλλιτέχνη Haddon Sundblom για να σχεδιάσει την αφίσα της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας της. Ο Sundblom φαντάστηκε τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα χρώματα της συσκευασίας της Coca Cola και έκτοτε η κόκκινη στολή του δεν άλλαξε ποτέ.

Τα Χριστούγεννα όλοι θέλουν να είναι σε σχέση

Ο κρύος καιρός του Δεκέμβρη, συν οι πολλές ώρες που περνάμε στο σπίτι, κάνουν τα Χριστούγεννα την ιδανική γιορτή των ζευγαριών μετά τον Άγιο Βαλεντίνο. Εξάλλου ποιος θέλει να εξηγεί την περίπλοκη προσωπική του κατάσταση για ακόμη μια φορά στο οικογενειακό τραπέζι; Παρόλα αυτά, το κρύο δεν θέλει πάντοτε δύο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από την σελίδα Facebook σχετικά με τις αλλαγές της προσωπικής κατάστασης των χρηστών της, τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα (συγκεκριμένα από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά) οι χωρισμοί είναι πολύ συχνότεροι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Φαίνεται λοιπόν ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι προτιμούν να είναι ελεύθεροι, καθώς, χάρη στις αμέτρητες κοινωνικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα πρόσωπα και –γιατί όχι- να ερωτευτούν, γράφει η HUFFINGTON POST .GR

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...