Γιατί αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υφυπουργός Εξωτερικών

Γιατί αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υφυπουργός Εξωτερικών

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 28/02/2016 – 12:51

Αμανατίδης

Αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ακυρώνοντας τη συμμετοχή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Όπως έγινε γνωστό, η αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε λόγω της ανοχής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, άσκησε στην ομιλία του σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο», και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες».

Δήλωση για το συμβάν έκανε και ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ, Συμεών Τσομώκος, αναφέροντας ότι «θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ.

Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...