Γιατί ο Σόρος «ποντάρει» στην Tesla

Γιατί ο Σόρος «ποντάρει» στην Tesla

Την ώρα που αναλυτές και αγορές αμφισβητούν τα φιλόδοξα σχέδια του Ίλον Μασκ για την Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων λαμβάνει ένα απροσδόκητο στήριγμα από μεγαλοεπενδυτή. Πρόκειται για τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, αγόρασε ομόλογα της Tesla, σε μία δύσκολη περίοδο για την εταιρεία. 

Το fund του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Soros Fund Management, απέκτησε μετατρέψιμα ομόλογα, λήξης τουν Μάρτιο του 2019, ύψους 35 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία, που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. 

Τα μετατρέψιμα ομόλογα είναι υβριδικά χρεόγραφα, τα οποία μπορεί κανείς να ανταλλάξει με κοινές μετοχές. Με τον τρόπο αυτό ένας επενδυτής συμμετέχει στις όποιες αλλαγές στην τιμή της μετοχής, αλλά με την απόδοση και την υψηλότερη ασφάλεια, που προσφέρει μία επένδυση σταθερού εισοδήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, τα ομόλογα της Tesla είχαν βρεθεί υπό ισχυρότατη πίεση εν μέσω αμφιβολιών για την ικανότητα της Tesla να παράξει το φθηνότερο σεντάν Model 3. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/331973-Giati-o-Soros-pontarei-sten-Tesla ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...