Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες σε χώρο 700 ατόμων στη Σάμο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες σε χώρο 700 ατόμων στη Σάμο

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν συνωστισμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν λόγο για επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης αφού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται είναι χωρητικότητας 700 ατόμων. Συνεπώς, εκατοντάδες αναγκάζονται να κατασκηνώνουν στη δασική περιοχή γύρω από αυτό, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής.

Επίσης, όπως καταγγέλλει η Αντιγόνη Καρκανάκη, συντονίστρια του προγράμματος της οργάνωσης στη Σάμο, «οι ευάλωτες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς ενώ ακόμη και όσοι δεν είναι ευάλωτοι κάτω από αυτές τιςσυνθήκες αντιμετωπίζουν κινδύνους για την ψυχική και τη σωματική τους υγεία».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν στέγη και φροντίδα σε ευάλωτες οικογένειες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και καταγραφής τους. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούν και παρέχουν φροντίδα σε περίπου 80 ανθρώπους (έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ασθενείς), κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης, προσφέρουν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και την υποστήριξη των παραπομπών στο νοσοκομείο για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης, εμβολιάζουν παιδιά έξι μηνών έως 15 ετών και στηρίζουν το νοσοκομείο της Σάμου με δωρεές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301860-Giatroi-CHoris-Synora-Perissoteroi-apo-2-000-prosphyges-se-choro-700-atomon-ste-Samo ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...