«Γλυκό» είναι το μυστικό… για να έχετε έναν καλό ύπνο

«Γλυκό» είναι το μυστικό… για να έχετε έναν καλό ύπνο

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 18/04/2016 – 23:38

«Γλυκό» είναι το μυστικό… για να έχετε έναν καλό ύπνο

Η μαύρη σοκολάτα είναι αναμφισβήτητα για πολλούς ένα υγιεινό σνακ που σου χαρίζει άμεσα ενέργεια κι ευεξία. Και μπορεί να είναι αρκετοί ακόμα εκείνοι που επιλέγουν την γάλακτος, ωστόσο αγνοούν η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο, ενώ είναι ακόμα πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, σεληνίου, μαγνησίου και σιδήρου.

Όμως… το μαγνήσιο που περιέχει, είναι  ένα απαραίτητο συστατικό το οποίο κάνει το… ρολόι του σώματος να λειτουργεί στην ώρα του.

Τα καλά νέα για τους φίλους της σοκολάτας (όχι ότι τα χρειάζονται και ιδιαίτερα…) είναι ότι σύμφωνα με μία νέα έρευνα μία καλή ποσότητα κάθε ημέρα βοηθά στο να έχετε καλύτερο ύπνο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πάντως οι φίλοι της σοκολάτας γάλακτος θα πρέπει να έχουν το νου τους, τα νέα τα οποία φέρνει η νέα έρευνα αφορούν κατά κύριο λόγο την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας.

Όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, η μαύρη σοκολάτα είναι μία πλούσια πηγή μαγνησίου, ενός απαραίτητου συστατικού το οποίο κάνει το σώμα μας να λειτουργεί σωστά.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό κομμάτι μαύρης σικολάτας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσαρμοστούν καλύτερα στην διαδοχή ημέρας και νύχτας, και ανάλογα να προσαρμόσουν το σώμα τους για τον νυχτερινό ύπνο.

Το μαγνήσιο πάντως εκτός από την σοκολάτα υπάρχει σε αρκετές άλλες (και πιο… υγιεινές) τροφές, όπως τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το ψάρι κ.λπ.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι το μαγνήσιο πέρα από όλες τις άλλες ευεργετικές συνέπειες στον οργανισμό, χρησιμεύει στο να υπάρχει μία σωστή λειτουργία των κυττάρων ακολουθώντας τον ημερήσιο κύκλο ημέρας και νύχτας.

Το μαγνήσιο πιστεύεται ότι συνδέεται με το «ρολόι» του σώματός μας, το οποίο επηρεάζει τους ημερήσιους κύκλους, μέσα από τους οποίους ρυθμίζονται βασικές του λειτουργίες, όπως ο ύπνος, η απελευθέρωση ορμονών, η θερμοκρασία του σώματος αλλά και δεκάδες άλλες δευτερεύουσες λειτουργίες.

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...