Γ. Πλακιωτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα

Γ. Πλακιωτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με άλλα κόμματα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αφήνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

O μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει ότι εάν η χώρα πραγματικά βρεθεί σε κίνδυνο, δε θα απέκλεια το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα από δύο κόμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, «η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα κινηθούν με σύνεση και υπευθυνότητα, όπως έπραξαν άλλωστε και το προηγούμενο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση απαιτούνται δύο προυποθέσεις:

α) η κυβέρνηση να ομολογήσει την αδυναμία της να κυβερνήσει και β) να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας.
«Επί του παρόντος, με τη στάση και τα τεχνάσματα του Πρωθυπουργού, δε φαίνεται να πληρούνται κάποια από τα δύο ανωτέρω προαπαιτούμενα», τονίζει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., το κόμμα του ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συννενόησης, ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτή απαιτεί τη σύγκλιση απόψεων και τη δημιουργία μιας κοινής βάσης διαλόγου για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της χώρας.

«Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τη συνεννόηση και το διάλογο. Απαιτεί να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα με τις θέσεις και τις απόψεις του, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο», προσθέτει.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν θα συμφωνήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «όταν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του ή με τις συνιστώσες στο κόμμα του, δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και εμφανίζεται ως παλικαράς που παλεύει με του κακούς δανειστές – τοκογλύφους».
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ., ο κ. Πλακιωτάκης δηλώνει ότι προσδοκά να ολοκληρωθεί ομαλά η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα και συντεταγμένα, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στη νέα εποχή.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...